Šport
27 ogledov

Neredi na tekmi med Romo in CSKA

Roma CSKA Liga prvakov navijači EPA
Zaradi nasilja navijačev je bila sinoči za dobri dve minuti prekinjena tekma Lige prvakov med Romo in moskovsko ekipo CSKA (5:1).

Do neredov in prekinitve je prišlo, ko je Roma na obračunu skupine E vodila s 5:0, nato pa je v 81. minuti Nigerijec Ahmed Musa dosegel edini zadetek za CSKANavijači so se pričeli obmetavati z baklami in drugimi predmeti, posredovati pa so morale varnostne službe, da se je na stadionu Olimpico tekma lahko nadaljevala.

Napad naj bi začeli ruski navijači, varnostniki pa so nato strnili vrste in ločili obe navijaški skupini. Ruski izgredniki so se nato lotili varnostnikov in posredovati je morala tudi policija z orožjem in pendreki v rokah. Že pred začetkom tekme je prišlo do navijaškega spopada. Enega ruskega navijača so ranili z nožem v prsni koš in trebuh, drugi je utrpel poškodbe glave, oba pa so prepeljali v bolnišnico.

Oba kluba že pod drobnogledom

"Neverjetno, to naj bi bila nogometna tekma, razvila pa se je v pravo bitko. Moramo sprejeti ostre ukrepe, da preprečimo vstop na stadione ljudem, ki se tako neprimerno obnašajo," je dejal trener Rome Rudi Garcia.

CSKA bo moral naslednjo tekmo v Ligi prvakov z Bayernom v Moskvi igrati pred praznimi tribunami zaradi rasističnih in ekstremno desničarskih simbolov, ki so jih navijači kazali med tekmo s češko Viktorio v lanski Ligi prvakov. Tudi Roma pa je bila v preteklosti zaradi navijaških izgredov že kaznovana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.