Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Niso mu mogli dokazati, da je moril

Klet, v kateri je imel Rastoder stanovanje. (Foto: Andraž Sodja) Žurnal24 main
Radenka Đurđevića, ki je bil obtožen, da je lani na Litostrojski ulici v Ljubljani osemkrat ustrelil Mustafo Rastoderja, je sodišče oprostilo, čeprav je bil na kraju zločina.

Tožilstvo je Đurđeviću očitalo, da je 19. januarja lani ustrelil Mustafo Rastoderja, fanta svoje sestre Anje. Tožilstvo je zahtevalo 15 let zaporne kazni, a je sodišče "iz razumnega dvoma" sklenilo Đurđevića oprostiti.

Forenziki so na podlagi bioloških sledi uspeli dokazati, da je bil Đurđević na kraju zločina, saj so na njegovi roki in na majici našli delce smodnika. V stanovanju pa niso našli prstnih odtisov niti odtisov čevljev, zato ni jasno, ali je bil dejansko prisoten, ko se je zločin zgodil. Forenziki so namreč v stanovanju našli tudi kri tretje, neznane osebe.

Za sodišče so bili zbrani dokazi premalo, zato je sklenilo Đurđevića oprostiti. Tožilstvo je napovedalo pritožbo na sodbo.

Rad se je kregal
Umor se je usodne noči zgodil okoli druge ure zjutraj. 28-letnega Mustafa Rastoderja so našli okoli 7. ure zjutraj. Sosedje so okoli 23. ure iz stanovanja umorjenega slišali prepir, a temu niso posvečali prevelike pozornosti, saj naj bi bili tega že vajeni. Ropot so slišali tudi okoli druge ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.