Ambient
240 ogledov

Notranja oprema: trendi za leto 2017

Notranja oprema: trendi za leto 2017 Žurnal24 main
V letu 2017 bomo skrbeli za notranji mir in askezo v interierju.

1. Stil življenja

Domovi podo postajali vse bolj podobni našim pisarnam, pisarne pa našimo domovom. Kot alternativa tej enakosti ambientov bo prednjačilo nomadsko, minimalistično bivanje - udobje na kolesih. Ta želja po pobegu od rutine bo spodbudila razvoj minimalnih, samooskrbnih bivalnih enot, ki bodo človeka iztrgale iz virtualne mreže in postavile nazaj v naravo.

Podobno bo nomadskost - pogosta menjava delovnih mest, stanovanj, krajev in celo celin bivanja - spodbudila razvoj pametno oblikovanega pohištva, prilagojenega številnim selitvam: preprostega, a multifunkcionalnega.

 

2. Vintage & retro

Vintage in retro bosta še vedno in, delno iz praktičnih, večinoma pa iz nostalgičnih razlogov. Stari, dobro oblikovani kosi pohištva, kot npr. tisti znamenitega oblikovalca Nika Kralja, bodo pridobivali na vrednosti, ravno zaradi svoje uporabnosti, kvalitetne izvedbe in brezčasnega dizajna. Če pa se morate odločiti zgolj za en retro kos pohištva, naj bo to res lepa klop ali pa dobro ohranjen gugalnik.

 

3. Arhitekti se bodo ukvarjali z ...

... minimalnimi urbanimi bivališči. Vse več ljudi se zaradi denarne stiske znajde v majhnih in utesnjenih stanovanjih, ki pa niso nujno tudi slabša. Z dobrimi in premišljenimi oblikovalskimi prijemi lahko iz njih ustvarite multifunkcionalen prostor, ki bo prikrojen vašim potrebam. Arhitekti vam bodo pri tem v veliko pomoč.

 

4. Materiali

Ni naključje, da je kot navidezni kontrast trendom, ki nakazujejo skromno in zadržano bivanje, najbolj priljubljen material ta trenutek marmor. Je naraven in trajen material - z nepravilnim vzorcem zmehča prostor (kot to počnejo tudi vintage kosi pohištva), njegova trajnost pa ustvarja strog okvir, znotraj katerega lahko fleksibilno urejamo svoj bivanjski ambient.Oblikovalci posegajo še po barvanih kovinah - po še vedno priljubljenem odtenku bakra, pa medenine, srebra in celo zlata.

 

5. Barve

Vse bolj priljubljene postajajo močne zemeljske barve, ki v svojem tonu in inteziteti imitirajo naravne materiale (les, keramika, marmor, baker). Interierji bodo topli, skoraj eksotični ali pa temni, s poudarkom na teksturiranih materialih. Nevtralni ambienti se bodo pojavljali v safari ali metalik barvni paleti.

Kot do sedaj bodo presenečale tudi nepričakovane barvne kombinacije, kot npr. ta roza-zelena v interierju starejšega stanovanja v Beogradu.

 

6. Poseben poudarek bo posvečen...

... kopalnicam. Vsakodnevna rutina se bo spremenila v minimalistično, dobro oblikovano uporabniško izkušnjo. Skrbno bomo izbirali kozmetiko, saj bo prostora za shranjevanje v kopalnicah vse manj, poudarek pa bo na zanimivo oblikovani sanitarni keramiki, ogledalih ter dinamično organiziranih površinah za odlaganje.

fotografije via Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.