Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Osumljencu dvojnega umora na Krasu podaljšali pripor

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolna.
Obramba se bo na podaljšanje pripora pritožila, napoveduje odvetnik osumljenega.

Sodišče je podaljšalo pripor 35-letnemu osumljencu dvojnega umora na Krasu prejšnji mesec, je potrdil njegov odvetnik Goraz Gabrič. Tridesetdnevni pripor bi se osumljencu iztekel v tem tednu. Obramba se bo na podaljšanje pripora pritožila. 

35-letni moški je 20. marca z uporabo hladnega orožja oz. orodja umoril 31-letnega brata in 80-letno babico. Trupli je nato obglavil ter glavi sežgal v peči. Po dejanju je počistil hišo in nato po nekaj urah poklical policijo. Ob prihodu policistov je dejanje priznal. 

Osumljenec je bil že pri prvem zaslišanju pred preiskovalno sodnico videti miren in je okoliščine dogodka opisoval več ur. Kljub dolgotrajnim zaslišanjem pa motiv za umor še ni povsem jasen.

Kot je ob odreditvi 30-dnevnega pripora prejšnji mesec pojasnil Gabrič, se bo do tega morala opredeliti stroka. Odvetnik je sicer že tedaj preiskovalni sodnici predlagal, da se do primera opredelita tudi izvedenec psihiatrije in psihologije, s čimer se je strinjalo tudi tožilstvo.

35-letnik v preteklosti ni imel opravka s policijo, zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način pa mu grozi najmanj 15 letna zaporna kazen.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.