Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Ovadena: 62-letnica mučila svojega psa

Mučenje psa,
1/2
PU Murska Sobota
62-letnica je osumljena mučenja psa. Ovratnica, ki je bila dalj časa nameščena okrog njegovega vratu, mu je vrasla v samo telo, so sporočili s PU Murska Sobota.

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci in Enote vodnikov službenih psov policije Petanjci so v skupnem nadzoru z veterinarskim inšpektorjem Območnega urada Veterinarske uprave Republike Slovenije Murska Sobota, podjetjem Veterinaria ter zavetiščem za živali Mala hiša obravnavali 62-letno lastnico in skrbnico psa mešanca iz območja Upravne enote Murska Sobota.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je osumljena mučila svojega psa tako, da mu je po nepotrebnem povzročila trpljenje, saj se mu je ovratnica, ki je bila dalj časa nameščena okrog vratu, vrasla v samo telo.

Veterinarski inšpektor je takoj na kraju odredil odvzem psa. Veriga je bila psu pod narkozo s kirurškim veterinarskim posegom odstranjena. Pes ni bil vrnjen lastnici, ampak je nameščen v zavetišče za živali.

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu kazenskega zakonika osumljenko kazensko ovadili.

Komentarjev 6
  • linka 16:02 09.november 2012.

    tej coprnci je potrebno zadrgnit verigo okoli vratu ...

  • trojka 08:37 09.november 2012.

    Naj se ji po zakonu karme vse vrne v še hujši obliki!!! Ker po Kazenskem zakoniku RS ali Zakonu o zaščiti živali RS se ji tako nebo...)

  • primorka 21:59 08.november 2012.

    Uboga živalca !