Slovenija > Črna kronika
73 ogledov

Pajiću eno leto zapora

streljanje Maribor Fotosmedia
Sojenje strelsko-pretepaškega obračuna doseglo epilog s prekvalifikacijo kaznivega dejanja in milejšo kaznijo.

Danes se je na Okrožnem sodišču v Mariboru končalo sojenje Elvisu Pajiću, ki je oktobra sodeloval v strelsko-pretepaškem obračunu v Miklavžu na Dravskem polju. Obtožnica ga je bremenila kaznivega dejanja poskus uboja.

Spomnimo: oktobra je trojica Alen Belec, Matej Škofič in Marko Tanevski hudo pretepla Pajića, potem ko je ta v samoobrambi streljal proti Škofiču in Belcu. Slednjega je zadel v predel meča, Škofiča pa prav tako v spodnji del noge. Tanevski je sicer pobegnil, vendar se je vrnil v času, ko sta Belec in Škofič Pajiću že odvzela pištolo in ga pretepala. Kot so pojasnile priče, so Pajića z večjim kamnom tolkli po glavi in nogah.

Sodišče dejanje prekvalificiralo

Kot je danes pojasnila predsednica senata Tanja Rot, ni mogoče ugotoviti zaporedja strelov. Kako je Belec dobil drugo strelno rano na vratu, namreč ni bilo razjasnjeno, strela pa se Pajić zaradi udarcev v glavo ne spominja. V pojasnilu sodbe je sodnica dejala, da so vsi trije – Belec, Škofič in Tanevski –svoje izjave večkrat prilagajali, prav tako pa naj ne bi govorili resnice glede poteka pretepa in streljanja. Obramba je proti njim tako vložila kazensko ovadbo za kaznivo dejanje krivega pričanja. "Nihče ne daje zadovoljive razlage, zakaj so se kritičnega dne tam znašli," je pojasnila sodnica.

Ker je ocenila, da ni mogoče ugotoviti zaporedja streljanja, in ker je Pajić v noge očitno streljal v samoobrambi, je dejanje iz poskusa uboja prekvalificirala v kaznivo dejanje povzročitve lažje telesne poškodbe, za kar je zagrožena kazen neprimerno nižja kot za kaznivo dejanje po obtožnici. Pajiću je tako prisodila enotno kazen eno leto zapora, prav tako pa mu je odpravila pripor. Tožilka Ivanka Slana je na sodbo že napovedala pritožbo, saj pravi, da je kazen premila, prav tako pa se ne strinja s prekvalifikacijo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.