Slovenija
6 ogledov

Janše ni, Wolf je bolan

Sojenje Žurnal24 main
Na ljubljanskem okrajnem sodišču se dopoldne nadaljuje sojenje v zadevi Patria. Oberavnave se nista udeležila Janez Janša in Walter Wolf.

Ljubljanska okrajna sodnica Barbara Klajnšek, ki vodi postopek, je minuli ponedeljek strankam v postopku dejala, da upa, da bodo danes lahko nadaljevali z zaslišanji. Vendar se ji želja ni izpolnila.

Zaradi neodložljivih obveznosti na obravnavo ni prišel Janez Janša. Kot opravičilo je navedel sprejemanje rebalansa in sklenitev socialnega sporazuma,. Vse skupaj naj bi potekalo od 8 do sedme ure zvečer.

Prišel ni niti Wolf, ki je po besedah odvetnika na zdravljenju v Kanadi. Zdravnik pa naj bi mu odsvetoval dolgotrajno potovanje.

Kljub temu ljubljanska okrajna sodnica, ki vodi postopek, Barbara Klajnšek, v njuni nenavzočnosti bere listine.

Brez videokonference

Sodišče že več tednov želi zaslišati obtožene v avstrijskem delu procesa, vendar avstrijsko sodišče še ni ugodilo prošnji o izvedbi videokonference.

Sodnica bi rada zaslišala prvoobtoženega v avstrijskem procesu, poslovneža Hansa Wolfganga Riedla, ter direktorja družbe ICB Hansa-Petra Wilhelmerja in bančnika Christiana Ivankovskega.

Sojenje slovenski peterici obtoženih – predsedniku vlade in SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu – se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov patria. Vseh pet omenjene očitke zanika, piše STA.

Komentarjev 1
  • bojovi 17:48 02.april 2012.

    Premier hodi na sodišča. Only in Slovenia!