Magazin > Bizarno
35 ogledov

Pesem, ki je brezdomcu spremenila življenje

Brezdomec Donald Gould je dobil še eno priložnost.

Pred nekim barom na Floridi stoji klavir, za katerega se lahko usedejo vsi. Skoraj vsak dan je pesem ali dve zaigral tudi brezdomec Donald Gould in upal na nekaj kovancev. Nekega dne pa ga je posnel mimoidoči in video objavil na spletu. Ogledalo si ga je že več kot 9 milijonov ljudi in mnogi so bili pripravljeni talentiranemu brezdomcu ponuditi pomoč. Oglasili so se mu tudi novinarji in razkrili njegovo žalostno življenjsko zgodbo, ki dokazuje, da lahko čisto vsak od nas po tragediji pristane na cesti.

Izgubil ženo in padel v depresijo

Donald je obiskoval akademijo za glasbo, a študija ni končal. Bil je tudi vojak. Najhujši dogodek v njegovem življenju pa se je zgodil pred 17 leti, ko mu je umrla žena. Padel je v globoko depresijo. Kmalu zatem so mu vzeli še triletnega sina, ki ga od takrat ni več videl. Na cesti živi že sedem let, je odvisen od drog in alkohola.

A video mu je spremenil življenje. Ljudje so zanj začeli zbirati denar, da bi se lahko odpravil na zdravljenje, si našel stanovanje in dokončal študij. Donaldu ponujajo tudi službe, oglasila pa se mu je tudi družina, ki je posvojila njegovega sina, ki je sedaj star že 18 let. Oče in sin sta sedaj spet združena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.