Slovenija
222 ogledov

Pleskar ovadil nadzornika del v predoru Markovec

predor markovec Jaka Vran, regionalobala
Podizvajalec avstrijske Alpine Bau Boris Kugler, ki je opravil pleskarska dela v predoru Markovec, je ovadil nadzornika gradnje Marjana Ortarja, ki naj bi bil odgovoren za napake pri izvedbi del, zaradi česar naj bi sedaj odpadala premaz in barva, je poročala televizija POP TV. Ortar in Dars kakršnekoli očitke zavračata.

Celjski podjetnik Boris Kugler se ne počuti odgovornega za odpadanje premaza in barve v predoru, saj trdi, da se je samo držal navodil, ki jih je dobil. Kaj se je dogajalo z gradnjo in materiali, preden je sam prevzel dela, pa ne ve. Zato je ovadil tistega, ki bi po njegovih besedah to moral vedeti, se pravi nadzornika Marjana Ortarja.

V Družbi za avtoceste v RS (Dars) kakršnokoli odgovornost zavračajo, zato bodo za skoraj milijon evrov dodatnih stroškov, ki bodo nastali s ponovnim barvanjem predora, bremenili Alpine Bau.

Kugler toži za slabega četrt milijona

Ortar je za POP TV povedal, da je krivda izključno na strani izvajalcev, saj so bili pravočasno obveščeni, da z deli ne smejo nadaljevati, pa tega niso upoštevali, zato zavrača kakršnokoli odgovornost za nastalo situacijo. Iskanje odgovornosti se zato seli na policijo.

Kugler je sicer na celjskem sodišču že uspel z začasno odredbo, kar pomeni, da se sodišče strinja, da mora Dars za dela v predoru plačati Kuglerju in ne Alpine Bau. Podjetnik zdaj Dars toži za 225.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.