Svet
63 ogledov

Po napadu: "Iz rok smo jim pulili žeblje"

Manchester teroristični napad Profimedias
Na dan prihaja vedno več podrobnosti o dogajanju po napadu v Manchestru. Tudi zgodbe ljudi, ki so priskočili na pomoč ranjenim.

Chris Parker se ob koncertih običajno zadržuje v bližini arene, saj obiskovalce koncertov običajno prosi za drobiž. Tako je bilo tudi včeraj.

"Ljudje so prihajali iz dvorane, bili so veseli. Nato sem slišal glasen pok, videl belo svetlobo, dim in nato kričanje," je opisal dogajanje. Eksplozija ga je vrgla na tla, a ga to ni odvrnilo od tega, da bi pomagal drugim. "Povsod so ležali ljudje. Videl sem deklico, ki je ostala brez nog. Zavil sem jo v eno od majic in jo vprašal, kje ima starše. Odgovorila je, da je oče v službi, mama pa je ostala zadaj."

Pomoč je nudil tudi starejši ženski, ki je utrpela hude poškodbe nog in glave. "Umrla je v mojem naročju. Na koncertu je bila z družino," je povedal.

 "Potrebovali so pomoč"

"Nagonsko pomagaš. Bili so otroci, veliko otrok. Iz rok smo jim pulili žeblje. Eni deklici celo iz obraza," je povedal brezdomec Stephen Jones, ki je spal v bližini prizorišča eksplozije. "Neka gospa je krvavela. Prijatelj ji je moral držati noge v zrak, saj sva se bala, da bo izkrvavela."

"Če ne bi priskočil na pomoč, ne bi mogel živeti sam s sabo. Potrebovali so pomoč. Upam, da bi tudi meni kdo pomagal, če bi potreboval pomoč," je za ITV News dejal Jones. 

Teroristični napad v Manchestru | Avtor: EPA EPA

Poskrbela za 50 najstnic

Posledicam napada je bila priča tudi 48-letna Paula Robinson. Bila je na železniški postaji v bližini dvorane, ko je začutila eksplozijo in videla več deset najstnic, ki so bežale s kraja. Robinsonova je dekleta peljala v bližnji hotel in svojo telefonsko številko objavila na Twitterju. "Z nami je približno 50 otrok, ki čakajo, da jih pridete iskat. Vsi so na varnem. Dokler ne pridete, bomo z njimi," je pripisala. Kot je dejala, ji od tedaj telefon neprestano zvoni. Zaskrbljeni starši, ki še niso našli svojih otrok, preverjajo, ali je mogoče videla tudi njihove otroke.   

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:17 25.maj 2017.

    In s takšno nestrokovno pomočjo se klošar še hvali! Zaboden predmet v telo , se lahko odstrani samo na PP , ko se se prej ugotovi , da ni presekal večje žile !

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 14:21 24.maj 2017.

    Take svinjarije počne Izrael Palestincem vsakodnevno že od 1948!