Svet
27 ogledov

Posiljevalec se je obesil

Sojenje peterici za posilstvo EPA
Enega od obtoženih odmevnega posilstva v Indiji so v zaporu našli mrtvega.

Enega od šestih moških, obtoženih, da so decembra lani na avtobusu v Indiji okrutno posilili in mučili študentko, ki je kasneje poškodbam podlegla, so v zaporu našli mrtvega.

Policija je povedala, da je Ram Singh v zaporu Tihar v New Delhiju storil samomor z obešenjem.

Njegov odvetnik je za BBC povedal, da ga je policija seznanila z njegovo smrtjo. "To je šokantna novica. Ni kazal nobenih znakov, da namerava storiti samomor. Bil je zadovoljen s procesom," je povedal za Times Now.

Obtožnica

Ram Singh je eden od peterice obtoženih v sojenju, v katerem so se vsi izrekli za nedolžne v vseh točkah obtožnice, med katerimi so umor, skupinsko oposilstvo, ugrabitev in uničevanje dokazov. Če bodo obsojeni za umor, jim grozi smrtna kazen.

Šestemu, mladoletnemu obtožencu sodijo pred sodiščem za mladoletne. Mladoletniki so v Indiji lahko obsojeni na največ tri leta zapora za mladostnike.

Posilstvo

23-letna Indijka je konec decembra lani umrla za posledicami brutalnega posilstva in mučenja. Primer je odmeval v Indiji in po svetu, v New Delhiju pa sprožil tudi proteste, na katerih so ljudje zahtevali strožje kazni za posiljevalce in nasilje nad ženskami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.