Šport
38 ogledov

"Pregoreli v preveliki želji"

Fabian Dahlem Telemach Olimpija Simon Maljevac
Trener ljubljanskih hokejistov Fabian Dahlem je bil razočaran zaradi slabega začetka njegovih varovancev proti Znojmu, branilec Boštjan Groznik pa je dejal, da je bila usodna prevelika želja.

"Nismo si želeli takšnega začetka. Gostje so dosegli tri lahke gole, mi pa nikakor nismo mogli zadeti. V začetku druge tretjine smo želeli ujeti priključek, vendar je bilo v naši igri preveč individualnih napak. Četrti gol smo jim preprosto podarili," je bil po sinočnjem visokem porazu proti Orlom iz Znojma (2:5) razočaran trener Telemach Olimpije Fabian Dahlem.

"Nismo prikazali vsega kar znamo. V nevtralni tretjini smo bili premalo zbrani. Fantje so se borili do konca, a je bilo težko ujeti zaostanek. V končnici nam je zmanjkalo moči in posledično je prihajalo do napačnih odločitev v igri, kar so izkušeni gostje s pridom izkoristili," je predstavo svojih hokejistov v 3. krogu lige Ebel ocenil 48-letni Nemec.

Katastrofalen uvod Zmajev

Že od prve minute sinočnjega dvoboja je bilo jasno, da so gostje iz Češke vsaj za razred boljše moštvo, ljubljanski branilec Boštjan Groznik pa je razloge za slabšo predstavo našel tudi v preveliki živčnosti v domačem moštvu.

"Mogoče smo pregoreli v preveliki želji, saj smo bili pred prvo domačo tekmo kar malce evforični. V prvih desetih minutah je šlo vse narobe. Zadetki so padali zelo hitro in težko je bilo loviti razpoložene goste. Po doseženem zadetku se je pokazala priložnost, vendar nam ni uspelo še enkrat zadeti, na drugi strani pa so Čehi pobegnili na 1:4 in vsega je bilo konec," je dejal popularni 'Groza'.

Ponoviti predstave iz priprav

"Pred našimi vrati smo imeli branilci veliko dela, saj so šli gostje po vsakem strelu na odbit plošček. So zelo agresivni in prežijo na vsako priložnost," je hokejiste iz Znojma pohvalil Groznik in se ozrl na jutrišnje gostovanje pri moštvu Sapa Fehervar: "Tekmo moramo dobro realizirati in na naslednjem treningu skušati odpraviti napake. Na Madžarskem nas čaka zahtevna naloga, vendar upamo na ponovitev uspešnih predstav na pripravljalnih dvobojih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.