Šport > Nogomet
53 ogledov

Poraz Liverpoola, Chelsea pozno do točk

Diego Costa Watford Chelsea EPA
V drugem kolu angleškega prvenstva so v soboto popoldne do zmag prišli vsi favoriti z izjemo Liverpoola.

Nogometaši Liverpoola so v Burnleyu začeli katastrofalno, saj je po napaki obrambe že v drugi minuti za domače zadel Sam Vokes. Še slabše je Redsom začelo kazati v 37. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zabil Andre Gray. Kljub trudu se gostje niso uspeli vrniti v igro in ostalo je pri zanesljivi zmagi domačih (2:0).

Chelsea je na mestnem obračunu proti Watfordu po izenačenem prvem polčasu v zaostanek padel v 55. minuti, ko se je pred vrati dobro znašel Étienne Capoue. Toda deset minut pred koncem je rezervist Michy Batshuayi po strelu Edena Hazarda z razdalje prvi pritekel na odbito žogo in izenačil. Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 88. minuti. Domači so izgubili žogo na sredini, v hiter protinapad jo je lepo poslal Cesc Fàbregas, mrežo pa je zatresel Diego Costa za še dugi komplet točk Chelseaja v letošnji sezoni (1:2).

Arsenal remiziral pri prvakih

Na zadnji sobotni tekmi, ki je veljala za derbi kola, sta se pomerila Leicester City in Arsenal ter se razšla z remijem (0:0) in tako prišla do prvih točk v sezoni.

V prvem polčasu je bil Arsenal boljši in je imel na voljo nekaj nevarnih situacij, a Alex Oxlade-Chamberlain in Granit Xhaka nista našla cilja.

V drugem delu so bili nevarnejši aktualni prvaki. Jamie Vardy je sprožil za las mimo gola, pretil je Riyad Mahrez, rezervist Ahmed Musa pa bi ob koncu pravzaprav moral dobiti enajstmetrovko po nerodnem posredovanju Héctorja Bellerína. A ostalo je pri pravični delitvi plena.

Agüero in Nolito po dvakrat v polno

Manchester City je do novih treh točk prišel na gostovanju pri Stoke Cityju (1:4). Že v prvem polčasu so gostje terensko premoč kronali z dvema goloma Sergia Agüera. Prvič je Argentinec zadel iz enajstmetrovke, drugič pa z glavo po podaji Kevina de Bruyna. V drugem polčasu so domači hitro znižali, ko je z bele točke zadel Bojan Krkić, v zaključku tekme pa je Man City potrdil zmago, ko je žogo dvakrat v prazno mrežo potisnil Nolito.

Do prve zmage v letošnji sezoni je prišel Tottenham, na domačem igrišču je v zadnjih minutah strl odpor mestnega tekmeca Crystal Palaca (1:0). Edini gol je v 83. minuti dosegel Victor Wanyama

Everton je po preobratu uspel slaviti na gostovanju pri West Bromu (1:2), še bolj prepričljiv pa je bil na gostovanju Hull City, ki je zmagal v Swanseaju (0:2). Za "tigre" je to že druga zaporedna zmaga.

Premier League, 2. kolo:

Stoke City - Manchester City 1:4 (0:2)
Agüero 27./11m, 36., Nolito 86., 95.

Burnley - Liverpool 2:0 (2:0)
Vokes 2., Gray 37.

Swansea City - Hull City 0:2 (0:0)
Maloney 79., Hernández 92.

Tottenham - Crystal Palace 1:0 (0:0)
Wanyama 83.

Watford - Chelsea 1:2 (0:0)
Capoue 55.; Batshuayi 80., Costa 88.

West Brom - Everton 1:2 (1:1)
McAuley 9.; Mirallas 45., Barry 60.

Leicester City - Arsenal 0:0 (0:0)

Manchester United - Southampton 2:0 (1:0)
Ibrahimović 36., 53./11m

Nedelja:
Sunderland - Middlesbrough
West Ham United - Bournemouth

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.