Ambient
250 ogledov

Čudovita prenova stanovanja iz šestdesetih

prenova stanovanja v Brooklynu Žurnal24 main
Sodobni slog z vintage pridihi odlično ustreza prostornemu stanovanju iz sredine 20. let, ki se postavlja z vidinimi stropnimi nosilci in visokimi okni.

Par z otroci je oboževal svoje stanovanje v Brooklynu, saj je izkazovalo njuno strast do vintage pohištva iz šestdesetih ter ponosno prikazovalo prav vse originalne elemente, vgrajene iz stavbo iz sredine 20. stoletja. Kljub svoji nagnjenosti do vintage sloga, pa se je paru v temno zeleno-rjavem prostoru že nekaj časa zdelo, da živita na sceni priljubljene serije Oglaševalci. 

fotografiji stanja pred prenovo

Skupaj z notranjo oblikovalko so določili cilje prenove: svetlo in sodobno okolje z vintage poudarki (teksture, dodatki, pohištvo) ter otrokom prijazen dom.

Notranja oblikovalka se je odločila za naravne materiale in svetle odtenke ter nekaj manjših gradbenih posegov. Ker je odprt dnevno-kuhinjski prostor izjemno velik, so bile oblikovalske odločitve usmerjene predvsem v ločevanje površin po namembnosti: kuhanje, obedovanje in zabava."Želela sem ustvariti kar najbolj multifunkcionalen prostor, v katerem bi družina lahko svoj čas preživljala na mnogo načinov," pove Susan, arhitektka. Družini je ponudila tri variante, nakar so se odločili za tloris s tremi območji: bivalni del, obedovalni del in bralni kotiček.

Čeprav si je par želel veliko knjižno omaro ob bralnem kotičku, je Susan v odprtem prostoru videla veliko prednost. Namesto knjižne police je bralni kotiček opremila s subitlno monokromatsko tapeto s klasičnim vzorcem, ki se ga od daleč skoraj ne razloči. Nevtralna barvna lestvica tapete je odlično ozadje tudi za umetniška dela, pohištvene kose in druge dodatke za dom v kateremkoli odtenku.

Jedilni kot je poudarjen z razkošno usnjeno klopjo, ki odlično učinkuje pri večji družini: "Na njej se lahko zelo udobno nagnetejo otroci." Ostali stoli v jedilnici so renovirani vintage kosi.

Centralni dekorativni kos je mogočen lestenec studia Apparatus, ki še poudari višino prostora in izkoristi njegovo prostornino.

Na nasprotni strani prostora se na veliki maroški preprogi nahaja dnevni kotiček z oblazinjenim pohištvom. Manjša okrogla marmorna kavna mizica razbije drugače pravokotne linije prostora in doda nekaj vintage pridiha. Otroci so navdušeni nad dvema taburejema v kravjem usnju.

via Sweeten Blog

Želite tudi vi nasvet strokovnjaka pri opremi doma? Vprašajte našega e-arhitekta!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.