Šport
18 ogledov

Prevc izgubil rumeno majico

peter prevc falun EPA
Prireditelji tekme v Kuopiu so po prvi seriji zaradi vetrovnega vremena odpovedali finale. Peter Prevc je bil 17., v skupni razvrstitvi pa sta ga prehitela Severin Freund in Stefan Kraft.

Peter Prevc je tudi zaradi odpovedane finalne serije izgubil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer sta ga prehitela zmagovalec novoletne turneje Avstrijec Stefan Kraft in Nemec Severin Freund.

V prvi seriji je bil najboljši prav svetovni podprvak na srednji skakalnici Freund (103,5 m), drugi je bil Norvežan Anders Bardal (102,5), tretji pa bronasti s SP Kraft (99 m), ki je za Prevcem v svetovnem pokalu pred tekmo zaostajal le za sedem točk. Prevc se ni znašel v vetrovni loteriji. S skokom dolgim 91 metrov je zasedel zanj skromno 17. mesto in v svetovnem pokalu zaostal za Avstrijcem in Nemcem.

"Tekma je bila zelo težka, zato sem zelo vesel," je po zmagi dejal Freund. O tem, da v svetovnem pokalu za prvim mestom zaostaja le še 25 točk, pa dodal: "Postaja vse bolj napeto. Veliki kristalni globus je največja trofeja, ki jo skakalec lahko osvoji in bilo bi super, če bi mi to uspelo." 

Zelo dobro je nastopil Nejc Dežman, ki je skočil 98 metrov in bil deveti. Med Slovenci je do točk prišel tudi Jernej Damjan (94 m), ki je bil 26. Brez njih so ostali Jurij Tepeš (34.), Jaka Hvala (36.), Cene Prevc (44.) in Matjaž Pungertar (59.).

Svetovni pokal se bo nadaljeval v četrtek v Trondheimu, v soboto in nedeljo sledita tekmi v Oslu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.