Šport
13 ogledov

Prevc za največjimi tekmeci

Titisee-Neustadt  peter prevc 2015 EPA
Na tekmi v Lahtiju je bil Peter Prevc četrti. Zmagal je Avstrijec Stefan Kraft.

Norvežan Anders Fannemel (127,5 m) je vodil po prvi seriji smučarskih skokov za svetovni pokal v Lahtiju, za Norvežanom pa so se zvrstili vodilni trije v skupnem seštevku svetovnega pokala. Avstrijec Stefan Kraft je bil drugi, Nemec Severin Freund tretji, Peter Prevc pa četrti.

Prevc, ki je imel pred tokratno tekmo 57 točk naskoka pred Kraftom, je po svojem drugem nastopu povedel, vendar ga je nato preostala trojica prehitela. Z izjemno daljavo se je na prvo mesto prebil Kraft, tudi Freund pa je preskočil Fannemela. Avstrijec zdaj v skupnem seštevku za Prevcom zaostaja le še sedem točk, Nemec pa 72.

Prevc, še v soboto na ekipni tekmi najboljši posameznik, tokrat z nastopom ni bil povsem zadovoljen, a pravi, da razlogov za paniko ni: "Vem, kje so napake in vem, kako jih odpraviti." O napakah pa: "Gre za malenkosti, ki delajo razlike. Gre za odskok na robu mize. Lahko sem malo prezgodaj ali pa predolgo čakam. To je tisto, kar dela razlike."

Še dva Slovenca med 20

V finale sta se od skupno sedmih slovenskih skakalcev uvrstila še dva. Jurij Tepeš (117,5 m) je bil po polovici tekme 19., Cene Prevc (119 m) pa 21. Oba sta dobro skočila tudi v drugo in po svojih skokih prevzela tudi vodstvo. Na koncu sta osvojila 13 in 17 mesto.

Po prvem skoku soiIzpadli Jernej Damjan (113 m) kot 31., Nejc Dežman (112,5) 34., Jaka Hvala (111 m) 37. in Matjaž Pungertar (110 m) 44.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.