Svet
2 ogledov

Preživela L'Aquilo, tokrat utrpela nepopisno izgubo

Italija potres EPA
Martina Turco je preživela potres v L’Aquili in se od tam preselila v Arquato del Tronto, kjer je tokratni potres terjal še hujši davek.

Martina Turco je do strahovitega potresa leta 2009 živela v L’Aquili. Po takratni katastrofi se je preselila v Arquato del Tronto, kraj, ki ga je ponoči stresel močan potres. Skupaj z 18-mesečno hčerko Marisol in partnerjem Massimilianom Piermarinom je živela v počitniškem domu. Potresni sunek je močno poškodoval stavbo, ki jih je pokopala pod seboj. Reševalcem se je uspelo prebiti do njih in jih odpeljati na zdravljenje, poroča Ansa.

Italija potres | Avtor: EPA EPA
Na žalost so bile poškodbe za 18-mesečno deklico usodne. Njena mati je hudo poškodovana v bolnišnici, kjer se borijo za njeno življenje. Poškodovan je tudi dekličin oče, ki pa ni v življenjski nevarnosti.

Dedek male deklice je bil med prvimi, ki so se ponoči prebili v Arquato. "Niso želeli, da grem, ker je bilo nevarno, a mi za to ni bilo mar. Moral sem jih iti iskat. Na žalost deklici niso mogli pomagati," je povedal strtega srca.  

Preberite še: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.