Magazin > VIP
25 ogledov

Princ Harry zamenjal kariero

Princ Harry EPA
Po dveh misijah v Afganistanu se je Princ Harry odločil, da je čas za menjavo službe.

Princ Harry, ki oboroženim silam služi že 10 let, naj bi v drugi polovici letošnjega leta afganistansko puščavo zamenjal za pisarno. Rad bi se namreč posvetil svojemu tedanjemu delu – zdravljenju poškodovanih vojakov. 30-letni princ bo tako več časa preživel v Afriki in nadzoroval delo svoje dobrodelne ustanove Sentebale, ki jo je ustanovil v Lesotu, da bi pomagal ranjenim otrokom.

Princ, v vojski znan kot Stotnik Harry Wales, je v svoji karieri dosegel točko, ko se mora odločiti, ali naj se svoji karieri povsem zaveže in se v vojaških vrstah vzpenja po lestvici ali se posveti drugemu delu, ki ga zanima. Delo, ki ga v vojski trenutno opravlja, je prav pomoč poškodovanim vojakom, kar ga neizmerno veseli in zanima tako zasebno kot tudi profesionalno. "Čuti, da lahko s svojim položajem pomaga v prihodnosti ne glede na vojaško vlogo, ki jo ima," so razkrili viri. V njegovih mislih je ljubezen do Afrike in pomoč otrokom v Lesotu, čemur bo še naprej posvečal veliko svojega časa.

Preden zapusti vojsko, pa Harry načrtuje obisk Avtralije, kjer bo nekaj časa delal tudi s tamkajšnjo vojsko. "Pri izmenjavi izkušenj imajo tam odlično vzpostavljen model med Ministrstvom za obrambo in avstralskimi vojaškimi silami,“ je še dodal vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.