Slovenija
176 ogledov

Razbili oderuško mrežo

slovenija 22.01.14. Janez Zlendra, Igor Bandić, Fragorex, ki je v preteklosti po Žurnal24 main
Neuradno. Nekdanji odvetnik in poslovnež sta prespala na policiji.

Nekdanji ljubljanski odvetnik Janez Žlender in zastopnik že propadlega podjetja Povračilo Smiljan Hostnik, ki sta se znašla v preiskavi zaradi oderuštva in pranja denarja, sta morala po naših informacijah prespati na policiji.

Že brez odvetniške licence


Žlender naj bi že od leta 2009 prek podjetja Fragorex upravljal posojilno hobotnico, v kateri naj bi sodelovala tudi podjetja na Hrvaškem, v Srbiji in na Češkem. Ponujali so gotovinska posojila do približno pet tisoč evrov z oderuškimi obrestmi, s čimer naj bi z izkoriščanjem finančne stiske strank, predvsem upokojencev, nezakonito zaslužili okoli 174.000 evrov. Na sporne posle naj bi policijo in odvetniško zbornico pred časom opozorili tržni inšpektorji, ki so prejeli prijave oškodovanih strank, Žlender pa je zato predlani ostal brez odvetniške licence. Zdaj mu grozi še do osem let zapora.

Enaka kazen naj bi grozila Hostniku, ki naj bi goljufal pri izplačevanju odškodnin več kot 150 ljudem. Njegovo zdaj že propadlo podjetje Povračilo naj bi namreč kot zastopnik pri vlaganju odškodninskih zahtevkov strankam zaračunavalo nikoli opravljene ali pa nepotrebne storitve, stranke pa so zato dobile manj odškodnine. Povračilo naj bi od zavarovalnic zahtevalo, naj odškodnine nakazujejo kar na račun takrat odvetnika Žlendra. Oba naj bi zaslužila okoli 51.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.