Slovenija
40 ogledov

Reorganiziral, nič privarčeval

Matej Arčon na prvi obravnavi predloga proračuna pričakuje predvsem predloge sve Žurnal24 main
Svetovanje. Novogoriška občinska uprava “dinamično komunicira” in stane več.

“Število zaposlenih je po reorganizaciji občinske uprave ostalo enako. Za svetovanje pri tem projektu smo najeli podjetje Sirius, evalvacija učinkov novega načina dela pa bo opravljena junija,” napovedujejo na novogoriški občini. Za svetovanje pri reorganizaciji so plačali skoraj 42 tisoč evrov; zunanji svetovalec jim je opravil “posnetek stanja učinkovitosti dela občinske uprave”, nato še potrebne papirje za spremembe.

Več sredstev, več stroškov

Na vprašanje, kje se torej že poznajo učinki, razložijo, da tudi pri “večji preglednosti projektov uprave ter v drugačnem, hitrejšem in bolj kakovostnem pristopu pri pripravah proračunov”. In prav iz proračuna je mogoče razbrati nekaj zanimivega. Za plače in dodatke zaposlenim bodo letos dali več kot dva milijona evrov, dobrih pet odstotkov več kot lani. Za več kot tretjino so povečali stroške pisarniškega in splošnega materiala ter storitev (na dober milijon evrov), za 85 odstotkov več bo šlo za službena potovanja; stroški najemnin in zakupnin so se podvojili ... Na občini poudarjajo, da gredo omenjena povišanja na račun zaposlenih pri projektih, ki se financirajo izključno iz evropskih in državnih projektov.

Pri reorganizaciji jim je svetovala Projektna pisarna Sirius v lasti Milana Krajnca, ki ima trenutno blokirane tri bančne račune.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.