Magazin > Film & Glasba & TV
68 ogledov

Robert: "Čutim, da se mi je zgodila krivica"

Robert Gomboc POP-TV-2
Robert iz MasterChefa pravi, da čuti, da se mu je na zadnjem izzivu zgodila krivica, kljub temu pa nikomur ne zameri. Pravi tudi, da ni tako samovšečen, kot je bilo prikazano.

Imeli ste se priložnost preskusiti v profesionalni kuhinji. Se vidite v takšni restavraciji?
Absolutno. Na začetku me je bilo sicer malo strah. Bilo je nekaj novega. Zaradi večjega števila krožnikov je bil tudi pritisk malo večji, a sem na koncu kljub temu užival. Brez težav bi v naslednji treh urah postregel še enkrat toliko krožnikov.

Študirate medicino. Kako to, da se niste odločili za gostinstvo?
Medicina me je že od nekdaj zanimala, je pa tudi kuhanje že od nekdaj moja strast. Ko sem se odločal za študij, sem izbral bolj varno varianto. Študij kulinarike v tujini bi bilo tvegano, tudi s finančnega vidika. V Sloveniji pa ni neke izbire. Zagotovo pa se bom udeležil kakšnega intenzivnega tečaja kuhanja nekje v tujini.

Se torej tudi profesionalno vidite v kuhinji?
Da, zagotovo. Študij bom končal, nato pa bom videl. Moja največja želja je kuhanje, medicini pa ne bom takoj obrnil hrbta, saj sem vanjo veliko vložil. Šest let bi vrgel stran, če bi se ji popolnoma odpovedal. Največja želja pa je voditi restavracijo.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi zmagali na MasterChefu?
Vpisal bi se v kakšno kuharsko akademijo v tujini.

Kaj ste v šovu spoznali o sebi in sotekmovalcih? Bi lahko rekli, da nekateri s psihološkega vidika niso bili primerni za šov?
Na televiziji je vse prikazano bolj dramatično in pompozno. Mislim, da so namenoma izbrali 16 različnih značajev, a kljub razlikam med nami smo se dobro razumeli. Kuhati pred kamerami je težko, še zlasti na začetku. Takšen pritisk nekateri ne doživljajo pogosto, tudi jaz ga ne. Nekateri imajo pač malce slabše živce in so čustveno bolj labilni. Na primer Maja – je dobra kuharica, a zaradi živčnosti in mišljenja, da bo tako ali tako zafkrknila, ni pokazala vsega, kar je zmožna.

Jerneju Nejcu očitajo, da se "šlepa". Kakšno je vaše mnenje o njem?
Morda nima širine, s katero se lahko pohvalijo nekateri drugi tekmovalci, je pa dober kuhar. Na njegov račun ne morem nič slabega povedati. Tudi če se šlepa, to ni Jernejeva krivda. Morda bi lahko rekel kaj na račun sodnikov oziroma šova, ki šlepanje dopušča. Sicer pa jaz nisem tisti, ki bi odločal o tem, kdo se šlepa. Mislim pa, da bi moral na zadnjem izzivu napredovati jaz.

Pretekli teden je izpadel Dorian in sicer z razlogom, da "surovega mesa ne morejo oprostiti“. Tokrat so sodniki Jerneju oprostili surov losos. Se vam je zdelo to pošteno?
Vedel sem, kaj je na mojem krožniku v redu in kaj ne. Pire res ni bil super, ni pa bil tako grozen, kot so rekli, da je. Grdo narezane redkvice v primerjavi z nepečenim lososom, ki je bil zvezda krožnika, prav tako nimajo večjega pomena. Takoj sem rekel, da bo moral eden od sotekmovalcev narediti veliko napako, da jaz ne bi odšel domov. Nejc jo je naredil, a sem kljub temu jaz izpadel. Sicer nad tem nisem razočaran ali jezen. Čutim pa, da se mi je zgodila krivica, nisem pa edini. Sem le ena od žrtev.

V šovu ste delovali zelo samozavestno in prepričani vas. Kaj pravite na komentarje, da ste samovšečni?
Snemanje je dolgo, komentarji, ki so objavljeni, pa so izbrani selektivno. Res je, da sem samozavesten in da sem bil morda včasih celo malo preveč prepričan vase, a nisem narcisoidna oseba, kot je bilo prikazano. Vseeno mi je, kaj govorijo. Meni je pomembno le to, da sem dokazal, da imam kuharski potencial.

Kateri izziv je bil za vas najtežji?
Čeprav mi gredo sladice dobro od rok, sem se pri izzivu s cupcaki uštel, zato mi je bil ta izziv s časovnega vidika najtežji.

Ko je izpadel Alen, nam je potrdil, da so ga dekleta vabila v svojo kuhinjo. Kako pa vas kaj oblegajo dekleta sedaj, ko ste prepoznavni?
Tudi po šovu lahko povem, da še vedno kuham za svojo punco. Ostala dekleta lahko počakajo pred vrati, a jim jih ne bom odprl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.