Šport
29 ogledov

Rosberg šokiran ob pogledu na vrstni red

nico rosberg EPA
Nico Rosberg ni pričakoval, da se bo Lewis Hamilton na dirki za VN Belgije prebil vse do zmagovalnega odra.

Aktualnemu svetovnemu prvaku Lewisu Hamiltonu je na dirkališču Spa-Francorchamps uspelo omejiti škodo, ki je nastala z menjavo nekaterih komponent njegovega motorja.

Britanski dirkač je posledično dirko za VN Belgije začel z 21. startnega mesta, s čimer se je Nicu Rosbergu ponudila lepa priložnost, da v skupnem seštevku izniči zaostanek za moštvenim kolegom.

Nemec je svojo nalogo opravil z odliko in si s prvega startnega mesta privozil šesto zmago v sezoni, prvo po VN Evrope.

Toda Rosberg ni pričakoval, da bo Hamilton toliko pridobil in se na koncu veselil celo tretjega mesta. Dirka je bila v 11. krogu prekinjena, do takrat pa je Britanec pridobil že 16 mest.

''Tega nisem videl, videl sem pa izid ob koncu. Daniel je bil za menoj, na P3 pa sem zagledal HAM in si mislil 'Kaj! Resno?'. Šele po dirki sem izvedel, kje je. Dobro se je odrezal. To je jasno,'' je povedal Rosberg, ki je zaostanek v skupnem seštevku znižal na devet točk.

Nemec je letošnjo sezono odprl s štirimi zaporednimi zmagami in si privozil lepo točkovno prednost pred moštvenim kolegom, nato pa so sledili meseci trikratnega svetovnega prvaka, ki je po odstopu na VN Španije dobil šest od naslednjih sedmih preizkušenj ter si zagotovil najboljše izhodišče za tretji zaporedni naslov.

''Nisem osredotočen na to. V Belgijo sem prispel z željo, da zmagam. Konkurenca je bila nenavadno blizu. Na dirki morda ne, pred dirko pa je bilo zelo izenačeno. Lewis se je s tretjim mestom zelo dobro odrezal,'' je sklenil Rosberg.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.