Slovenija
35 ogledov

S svečami proti ukinitvi šole

Sveče pred šolo Nino Verdnik
Na sestanek v Maribor ni bilo predstavnikov ministrstva.

"Dijaški parlament, svet staršev, učiteljski zbor in svet zavoda šole so odločno proti pripojitvi in posledično ukinitvi Srednje elektro-računalniške šole (Serš) Maribor," je včeraj javnost seznanil direktor zavoda Ivan Ketiš. O nameri ministrstva, da želi šolo pripojiti k Tehniškemu šolskemu centru Maribor, smo že poročali.

Na Seršu je zavrelo. Zaposleni se bojijo za delovna mesta, dijaki in vodstvo pa opozarjajo, da bo to prineslo poslabšanje šolskega programa in zmanjšanje vpisa na šolo. Izrazili so ogorčenje nad "ignorantskim odnosom superministrstva do njihovega nestrinjanja", saj na včerajšnji sestanek ni prišel nihče od predstavnikov ministrstva, da bi jim pojasnil svojo namero o združitvi.

"Lahko je pozitivno"

"Če je namen, da v tem šolskem centru na Teznu, kjer so v zaledju številna podjetja, nastane neka politehnika, je lahko združevanje šol pozitivno," pa meni pomočnik ravnatelja Tehniškega šolskega centra Maribor Boris Bertol, kamor naj bi se Serš priključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.