Ambient
72 ogledov

Sedem napak pri čiščenju

čiščenje Žurnal24 main
Med čiščenjem lahko nevede širimo bakterije in škodujemo svojemu zdravju!

1. Uporabljate staro gobico za pomivanje posode

Že po prvi uporabi se bodo v vaši gobici začele množiti bakterije, ki jih nato s pridnim brisanjem površin zanesemo še drugam. Gobico vsakodnevno očistite - za minuto jo dajte v mikrovalovno pečico ali pa jo operite skupaj s posodo v pomivalnem stroju. Takoj, ko gobica zasmrdi, jo, seveda, zamenjajte.

 

2. Polnjenje pomivalnega stroja

Gotovo se doma prepirate, kako v košarico pomivalnega stroja naložiti jedilni pribor: z ročajem navzdol ali navzgor? Obe rešitvi sta napačni: naložite jih mešano, tako da se med ciklom ne prekrivajo. Svetujemo tako: žlice in vilice naložite z ročajem navzdol, da se lahko čimbolj razprejo, nože pa zaradi varnosti z ročajem navzgor.

 

3. Kombiniranje čistil

Tudi, če imate doma dve čistili z enako namembnostjo, jih nikar ne zmešajte skupaj. Čistila so namreč izdelana iz kemikalij, ki lahko v nepredvideni kombinaciji pripeljejo do nevarnih reakcij. Čistila zato vedno uporabljajte v skladu z navodili v dobro prezračevanem prostoru.

 

4. Vlažna straniščna ščetka

Na straniščni ščetki se nabere ogromno bakterij, ki se še namnožijo v vlažnih pogojih. Če nimate držala za ščetko, ki bi omogočilo, da bi se ščetka odcedila in posušila, jo po vsaki uporabi za nekaj minut zataknete med školjko in straniščno desko, dokler se voda dodobra ne odteče.

 

5. Čiščenje brez rokavic

Kemikalije lahko razdražijo ali celo resno poškodujejo vašo kožo, zato se obširnejšega čiščenja vedno lotite z rokavicami.

 

6. Čistilom ne pustite dovolj časa

Površino našpricate in jo takoj obrišete. Pa bo to res zagotovilo najboljše rezultate? Pustite čistilu vsaj 30 sekund, da opravi svoje delo - nase veže maščobe, razgradi vodni kamen ali dezinfecira.

 

7. Čistilo za steklo uporabljate tudi na drugih površinah

Čistilo za steklo je uporabno v vseh okoliščinah: da zagotovi lesk kavne mizice, kuhinjskih omaric, okenskih okvirjev... Toda vseeno omejite njegovo uporabo in za vsakodnevno čiščenje raje uporabljajte dizenfekcijsko razpršilo - le-to bo poskrbelo za lesk in hkrati odstranilo mikroorganizme.

Fotografije via PureWow

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.