Svet
477 ogledov

Najbolj slavna TV voditeljica v Severni Koreji grozi in joka pred kamero

Ri Chun-Hee Print screen: Youtube
Kdo je žensk, ki grozi in joka pred kamero, njen obraz pa pozna vsa Severna Koreja. Najbolj slavna TV voditeljica je Ri Chun-Hee, rojena leta 1943.


Kdo drug bi lahko na televiziji prebral novico, da je Severna Koreja opravila jedrski poskus z vodikovo bombo kot slavna korejska TV voditeljica Ri Chun-hee?

V sredo, po jedrskem poskusu Severne Koreje, je oblečena v tradicionalno oblačilo najprej "ogrela" gledalce pred TV zasloni z besedami, da ima zelo zanimive novice, ki jih bo prebrala čez nekaj minut.

Zatem je z znamenito, zastrašujočo mimiko, z vzdignjeno glavo, pokazala ponos in napovedala dogodek, za katerega je dejala, da ga ne bo mogel prezreti nihče na svetu in opozorila na dejstvo, da je Severna Koreja močna jedrska sila.

Takole je prebrala vest, da so vrgli vodikovo bombo.

Prebrala je najbolj pomembne dogodke v zgodovini države

Ri Chun-hee je že štiri desetletja obraz, ki se pojavlja na televiziji v Severni Koreji. Prav v vsakih poročilih gledalcem z dramatičnim tonom glasu in mimiko sporoča novosti, ki se dogajajo v Severni Koreji. Prva je objavila nekatere najbolj dramatične dogodke v zgodovini države, kot je bila smrt vrhovnega poglavarja Kim Il Sunga leta 1994, ob branju novice pa je ves čas jokala.

Leta 2010 je z odločnim glasom svojemu narodu sporočila, da napetosti med Severno in Južno Korejo niso izbruhnile v vojno, leto kasneje pa je spet objokana prebrala vest, da je umrl tudi drugi največji vodja, Kim Jong Il.

Leta 2012 je takrat 69-letna voditeljica v intervjuju za kitajsko CCTV najavila, da se bo upokojila. "Številne voditeljice so mlade in lepe. Bolj primerno je, da one nastopajo pred kamero, in ne jaz," je  dejala Ri Chun-hee.

Na kitajski televiziji je z gledalci delila nekaj svojih trikov, ki so postali zaščitni znak malih ekranov v Severni Koreji. Dejala je, da mora imeti vsak vodja slog, ki bo navdušil gledalce in dodala, da mora biti novica prebrana z odločnim tonom glasu.

"Ko preberemo DLRK (Demokrátična ljúdska repúblika Korêja, kar je uradno ime Severne Koreje), se mora to slišati nežno," je pojasnila: "Ne smemo kričati“.

TV voditeljica je sicer postala prava svetovna zvezda, saj ima na milijone sledilcev na spletnih omrežjih, Brian Myers, medijski analitik za severnokorejsko propagando, pa je dejal, da njen glas, ko prebira mračne novice, zares izraža sovraštvo.

Komentarjev 8
  • GERE 13:08 11.januar 2016.

    Sem mislil, da imamo samo pri nas Darjo.

  • Dolfi 19:01 10.januar 2016.

    Država, ki se igra z atomsko bombo, sigurno ne rabi tuje pomoči v hrani, saj ima sama dovolj denarja. Treba ji je nemudoma ukinit vso mednarodno pomoč!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:00 10.januar 2016.

    "TV voditeljica je sicer postala prava svetovna zvezda, saj ima na milijone sledilcev na spletnih omrežjih"Niti slučajno ni popularna niti na lokalni ravni. Govoriš populistične neumnosti ker služiš eni izmed dveh tradicionalnih političnih strani. Sej je čisto vseeno kateri. ...prikaži več Obe sta enako bedni. Jz se odločam od primera do primera ti se pa odločaš na podlagi: "naše ali vaše".