Slovenija
26 ogledov

Slovenca z več kot 4 milijoni ogledov

Slovenci imamo kar nekaj plezalcev, ki sodijo v sam svetovni vrh lednega plezanja. Dva naša plezalca je k sodelovanju povabil veliki GoPro, izdelovalec najbolj naprednih malih akcijskih kamer na svetu.

Video s slovenskima plezalcema je naYouTubu dosegel že preko 4.200.000 ogledov. Veliki GoPro je za svoj reklamni izdelek k sodelovanju povabil Klemna Premrla in Aljaža Anderleta. Kalifornijsko podjetje velik poudarek daje na res kakovostne posnetke, ki jih beležijo njihove kamere. Promocije načrtujejo izredno skrbno, pri izbiri idej so zelo pikolovski.

Gre za zgodbo male plezalsko – snemalne odprave, ki z jadrnico križari med ledenimi gorami v zalivu Disco Bay na Grenlandiji. Iščejo takšne, na katere bi bilo mogoče splezati, a izkaže se, da to vendarle ni tako lahko kot morda izlgeda na prvi pogled. Ledene gore rade pokajo, se prevračajo, s sebe odmetavajo ogromne kose ledu.

Odprava je na že pri prvem poskusu soočena z veliko preizkušnjo, ki pa jo Slovenca vendarle uspešno premagata.

Celotno reportažo snemanja najdete na spletni strani redbull.si; video GoPro produkcije je obkrožil svet, na posnetkih pa naša plezalca dokazujeta, da slovensko ledno plezanje sodi res v sam svetovni vrh tega športa. 

Komentarjev 1
  • Alen Andres 16:37 25.december 2014.

    Ne vem no,... Po eni strani govori, živi za danes včeraj in jutri nista pomembna,... Več ko riskiraš, več profitiraš,... In potem se pri vsaki ledeni gori obrneta (pretrda podlaga, itd,..)...