Magazin
64 ogledov

Slovenec na lovu za sanjsko službo

Pripravljen, da odvrže oblačila, čaka na klic iz Avstralije: "You got the job!" Žurnal24 main
Med 34 tisoč ljudmi z vsega sveta hoče sanjsko službo v Avstraliji tudi okoli 50 Slovencev. Enega izmed prijavljenih predstavljamo tudi mi.
Matej Kolakovič (25 let), študent komunikologije, je eden od ljudi, katerih navdušenost in energija vas ob srečanju zadeneta in v vas sprožita občutek, da je človeku v življenju vse na dosegu rok. Zase pravi, da ga veselijo nove stvari, odkrivanje neznanega in ljudje. Je pa eden izmed mnogih, ki se potegujejo za sanjsko službo na Hamilton Islandu v Avstraliji.

Zakaj ste se odločili za prijavo na izbor The Best Job in the World?
Za izbor sem izvedel sredi januarja, čisto slučajno. V trenutku sem začutil, da je to nekaj, kar moram storiti. Nekaj mi je govorilo, da je to to. Videl sem, da imam veščine, ki jih iščejo, zato sem se odločil sestaviti enominutni promocijski film.

Kako dolgo ste zbirali gradivo za predstavitveni film?

Gradivo sem zbiral dober mesec, sama montaža pa je trajala štiri dni. Od torka do petka sem le snemal, montiral, jedel in spal in se nisem premaknil od računalnika. Imam 50 tisoč slik in prav zabavno je bilo izbrati tistih nekaj in jih "stlačiti" v enominutni film (smeh). Posnel sem ga doma, za ozadje pa sem uporabil kar črno rjuho.


Kaj mislite, kakšne možnosti imate za zmago?

Zdi se mi, da imam dobre možnosti za uvrstitev med 50 kandidatov. V finalu pa bodo odločale drobne malenkosti. S statističnimi verjetnostmi pa se ne ukvarjam.

Kako si predstavljate teh šest mesecev na otoku?
Odkrival bi lepe kotičke otoka in se preprosto imel dobro. Poročal bi svetu o doživetjih in odkritjih, čisto vsega tam se veselim.

V primeru, da ste izbrani –  boste pogrešali domače?

Obljubljajo precej veliko stanovanje, jahto in podobno, tako da bo pol leta dovolj časa, da vse povabim na počitnice.

Glasovanje

Med 34 tisoč ljudmi z vsega sveta jih komisija sprva izbere 50. Med temi 50 kandidati ljudje nato izglasujejo najboljšega, komisija pa po lastni izbiri izglasuje še deset kandidatov. To je 11 finalnih kandidatov, ki takoj dobijo karto za Hamilton Island. Prijavljenih je okoli 50 Slovencev, zanje pa lahko glasujete s klikom na zvezdice ob predstavitvenem filmu. Stran se odpira počasneje, zato bodite potrpežljivi.

Matejevo predstavitev si lahko ogledate tukaj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.