Slovenija
6461 ogledov

Aleša Hojsa neznanec napadel v lokalu

Aleš Hojs STA/Daniel Novakovič
Napadalec naj bi mu zagrozil in ga polil s kozarcem vode.

Nekdanji notranji minister Aleš Hojs je bil danes žrtev napada, je sam sporočil na družbenem omrežju Twitter. Kot je delil v svojem zapisu, se je danes sestal na kavi z nekdanjim ameriškim ambasadorjem Josephom Mussomelijem, nakar je do njiju pristopil neznanec in ju nagovoril. Neznanec naj bi Hojsu začel groziti, napadel pa naj bi ga tudi fizično.

"Najprej je prisedel k sosednji mizi, nato pa je odšel do pulta in vzel kozarec. Pristopil je do mene in me z vodo polil po glavi in obleki," je za portal 24ur povedal nekdanji minister. Neznanec naj bi svoje dejanje še pospremil z besedami: "Pazite se!"

Neznanec je po napadu zbežal s kraja dogodka. Zapisal je še, da so policisti izjemno hitro prispeli na kraj dogodka in so primer obravnavali korektno in strokovno. Ob tem je še dodal, da policija večjih težav z identifikacijo napadalca ne bi smela biti, saj je bil le ta reden gost lokala.

PU Ljubljana je medtem potrdila, da so z domnevnim dogodkom seznanjeni, preiskava pa še poteka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 41
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:00 14.april 2023.

    Škoda ker me ni bilo zraven, bi mu pomagala ven iz vode in ga ubrisala.

  • albert6 04:57 14.april 2023.

    Kaj kozarec vode z vodnim topom ne spravi iz tebe vso svinjarijo

  • rd2dmk2 19:55 13.april 2023.

    pa tale hojs je res bebec človek ga ni zmerjal ampak mu je zmolil vse odpustke za grehe in ga ponovno krstil v novo čisto dušo. namesto da bi padel na kolena in mu poljubil noge pa.. napad.. vidite sedaj ...prikaži več kako je bilo onemu dolgolasu pred par tisočletiji.