Slovenija
11232 ogledov

Anita Ogulin: "Tudi ta boj bom dobila"

Novice: Anita Ogulin: "Tudi ta boj bom dobila" - Anita Ogulin Saša Despot
Anita Ogulin o hudi bolezni.

Humanitarka Anita Ogulin, vodja projekta Botrstvo in dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, je v intervjuju za Metropolitan razkrila, da se spopada z rakom. V intervjuju za Metropolitan poudarja, da kljub hudi diagnozi ne bo obupala in bo, kot pravi, tudi ta boj dobila.

"Tretji odmerek cepljenja me je popolnoma položil"

Ogulinovi so pred časom diagnosticirali kronično levkemijo in mnogocelični B limfom. “Priznam, da sem določeno obdobje čutila nekoliko povečano utrujenost, ki sem jo pripisovala najprej starosti in nato dejstvu, da je bila moja časovnica dejavnosti dnevno razprostrta na najmanj 16 ur. Tretji odmerek cepiva proti covidu-19, februarja letos, me je popolnoma ustavil. Obiskala sem zdravnika in zelo kmalu po tem dobila diagnozo. Tega nikakor ne pripisujem cepljenju, pač pa dejstvu, da je bila bolezen prisotna več let, vendar ni bila zaznana,” je povedala v intervjuju.

"Verjamem, da sem pretiravala v skrbi za druge"

“Ko sem izvedela za diagnozo, je moja prva misel bila, kako je pravzaprav krivično, da sem po vsem, kar sem resnično predala tej družbi, zbolela,” je dejala Ogulinova. "Verjamem, da sem pretiravala v skrbi za druge. Da nisem hotela prisluhniti sporočilom lastnega telesa, včasih sem želela preveč. Velikokrat so me na to opozarjali bližnji, pa strokovni sodelavci, znanci, prijatelji."

"Večkrat tako zelo težko, da potrebujem bolnišnično nego"

Za Ogulinovo je peta kemoterapija, pred njo je še zadnja tretjina zdravljenja. Priznava, da je težko. "Večkrat tako zelo težko, da potrebujem bolnišnično nego. So vzponi in padci, toda zavedam se in pripravljena sem bila, da je zdravljenje tudi boj, ki sem je ga sprejela in ga bom izbojevala,” pravi. Prepričana je, da brez medicinske pomoči ne bi imela možnosti preživeti tega leta.

Komentarjev 11
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 11:36 29.junij 2022.

    Tedros gebrejesus direktor svetovne zdravstvene organizacije je jasno povedal in video je dosegljiv na netu; "Ne cepite otroke s tretjim odmerkom. Z njim raje ubijajte starejše ljudi. To je bolj ekonomično." Omenjeni gospe želim srečno onostranstvo. Duša je neumrljiva.

  • Avatar Syn
    Syn 11:14 29.junij 2022.

    Že ptiči čivkajo da ti mRNA "cepiva" postopoma uničujejo imunski sistem. Če pa imaš raka, pa še posebej.

  • Avatar pantani
    pantani 10:16 29.junij 2022.

    Seveda je cepivo samo še pospešilo zadevo!!! Ajde ovce,v vrsto novim dozam naproti!!!