Slovenija
2143 ogledov

Anže Logar tokrat prvič omenil tudi to možnost

Anže Logar Anže Petkovšek Izjava predsedniškega kandidata Anžeta Logaraja v kavarni Slamič.
Jutri nastanek društva, v prihodnje pa tudi stranka?

Poslanec SDS Anže Logar bo jutri ustanovil društvo Anžeta Logarja. Logar tako uresničuje napoved, ki jo je dal po predsedniških volitvah lansko jesen, po tem, ko ga je premagala Nataša Pirc Musar. "Prihaja nekaj velikega," je takrat dejal Logar. Od predsedniških volitev sicer Logar glede na ankete javnega mnenja velja za enega najbolj priljubljenih politikov pri nas. 

V upravnem odboru bo poleg Logarja več znanih slovenskih politikov in intelektualcev, med njimi nekdanja vodja kabineta kabineta predsednika države Alja Brglez, pravnik Matej Avbelj, ekonomist Igor Masten, zdravnik Rok Ravnikar, direktor in urednik Beletrine Mitja Čander, nekdanji minister za šolstvo in član SD Jernej Pikalo, iz  SDS pa poslanka Eva Irgl, in nekdanja evropska poslanka Romana Jordan. 

Naslednji korak politična stranka?

"Veselo ugotavljam, da je interes za sodelovanje v tovrstni platformi za razpravo o prihodnjih izzivih Slovenije," je v včerajšnji oddaji na PopTv dejal Logar. Nabor članov je tudi, kot je dejal Logar, najboljši odgovor na to, ali gre za njegov lastni projekt ali projekt stranke, katere član je. Predsednik SDS Janez Janša je ocenil, da je društvo Anžeta Logarja dobrodošla popestritev v slovenskem političnem prostoru in projekta niti ne zavrača, niti ne podpira. Vprašanju, ali se o projektu pogovarja tudi z Janšo pa se je Logar izmaknil, oziroma nanj ni odgovoril. 

"Ne ustanavljam stranke, gre za društvo, ki namerava voditi štiri, pet ključnih tem čez leto, nato sektorsko razdeljevati ukrepe in ponuditi strankam, da jih udejanijo v svojem političnem programu," je najprej dejal Logar, v nadaljevanju pogovora pa dodal, da če na političnem parketu zanimanja za društvo ne bo, bo verjetno naslednji korak lastna politična stranka. 

Komentarjev 10
  • Kmodri 21:18 30.maj 2023.

    Spet podaljšek Puklastega Princa teme in Slovenskega pacienta, ki išče obvod, da bi prišel na oblast in si prizadeval za rehabilitacijo domobranstva!

  • jezero 19:33 30.maj 2023.

    Igra Janševo igro-pod njegovim vodstvom! Prevarant.

  • munja 15:15 30.maj 2023.

    Ne vem, kaj je narobe, če želi ustanoviti društvo oz. stranko, saj ima vso pravico.