Slovenija
41548 ogledov

Arso s slabimi novicami: Čutili bomo vpliv "meteorološkega pirha"

vreme pomlad dež sonce mavrica travnik Profimedia
Meja sneženja bo v nedeljo, ko se bomo znašli v čistem središču "velikonočnega pojava pirha", padla.

"Velikonočni vikend nam letos ne bo postregel pirhov in potic le na mizi, temveč tudi v vremenu," napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. 

V soboto bomo namreč čutili vpliv "meteorološkega pirha", kot so poimenovali območje s hladnim zrakom v višinah. Kaj prinaša? "Nestabilno vreme, oblačnost in posamezne krajevne plohe," pojasnjujejo vremenoslovci.

Več padavin napovedujejo na severu države, hkrati bodo tudi jutranje temperature precej nizke, od -1 do 5 °C.

Vreme | Avtor: Arso Arso

Podnevi se bo ogrelo na temperature od 8 do 12 °C, na Primorskem pa bo pričakovano topleje, do 14 °C.

Kako bo v nedeljo?

"V nedeljo se bomo znašli v čistem središču 'velikonočnega pojava pirha' - višinskega ciklona," pojasnjujejo meteorologi Agencije RS za okolje. Plohe bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, zopet bo več dežja na severu. Znova bo več jasnine na Primorskem, a bo pihala šibka burja.

"Oblačnost se bo lahko trgala. Temperature bodo podobne kot dan prej. Nad 1000 m nadmorske višine bodo padavine lahko tudi v obliki snega," opozarjajo.

V ponedeljek otoplitev

V ponedeljek nas bo "pirh" zapustil in se pomaknil proti jugu, zato se bo začelo počasi jasniti, več sonca bo zopet na Primorskem. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 16 °C, napovedujejo na Arsu.

Čaka nas pravo aprilsko vreme

A ne za dolgo - že v torek nas bo prešla oslabljena hladna fronta. Pooblačilo se bo, sredi dneva in popoldan bodo večji del Slovenije zajele krajevne plohe. 

V sredo bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo prineslo suho in sončno vreme, a bo ta vpliv že v četrtek oslabel.

Nova hladna fronta nas bo namreč prešla že v četrtek popoldan ali v noči na petek, zatem se bo nad naše kraje znova razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo prineslo toplejše in suho vreme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 07:16 08.april 2023.

    Ja, logično, ker je žal še vedno Premalo Globalnega Ogretja Ozračja, v katerem živimo že cca 4500 let !!! ! !!! Ko pa Bo Globalno Segrevanje naraslo vsaj na prejšnjo raven, potem bo tudi življenje na tem planetu postalo Boljše ...prikaži več . In to se bo predvidoma zgodilo še v tem desetletju, če ne bo večjih časovnih zamikov, takoj za Koncem "sveta" , ki se tudi še mora zgoditi pred tem . Mir naj bo vsem ljudem, ki so manjpokvarjene volje.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 21:17 07.april 2023.

    Kaksne bedaste primerjave.