Slovenija
27 ogledov

Avtoprevoznikom vračilo cestnine

Vlačič še noče razkriti, kaj je v nadzoru domnevno spornega javnega naročila ugo Žurnal24 main
Dodatna omejitev za tovornjake v predoru Karavanke ostaja, z Avstrijci dosegli delni dogovor, blokada avtoprevoznikov še vedno v zraku.

"Do nadaljnjega ni preklica zapore," nam je nekaj minut pred 22. uro sporočil predsednik sekcije za promet pri Obrtni zbornici Slovenije, Andrej Klobasa. Potrditve navedb prometnega ministra Patricka Vlačiča, da so z Avstrijci dosegli delni dogovor, z avstrijske strani namreč nimajo, je še dodal.

"V petek bomo še skušali govoriti z avstrijskim prometnim ministrstvom in predstavniki Asfinaga ... bomo videli, kaj bo," je bil kratek.

Avstrijci pripravljeni vrniti cestnino?

Avstrijski Asfinag, ki je v predoru Karavanke v času turistične sezone enostransko uvedel dodatne omejitve za tovornjake, je nekoliko popustil, zato so popoldan s prometnega ministrstva sporočili, da je blokada odpovedana.

A očitno so bile napovedi z ministrstva prenagljene, saj, kot je še dejal Klobasa, "so pogajanja trenutno na zelo zapleteni točki".

Asfinag je sicer glede na današnje sporočilo prometnega ministrstva pripravljen tudi v času dodatne 10-urne prepovedi vožnje za tovorna vozila omogočiti prevoz tistim s hitro pokvarljivim ali nevarnim tovorom. Tistim tovornim vozilom, ki jih bodo preusmerili s Karavank (preusmerjali jih bodo na Šentilj), pa bodo povrnili plačano cestnino, so sporočili z ministrstva za promet.

Ni še konec

Vlačič bo vprašanje enostranske odločitve glede predora še naprej reševal z avstrijsko kolegico Doris Bures.

"Po našem mnenju se morajo vsi ukrepi, povezani z usklajevanjem obratovanja in vzdrževanja predora Karavanke, dogovoriti na ustreznem nivoju dvostransko, kot to določa 13. člen pogodbe med Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo in Republiko Avstrijo o cestnem predoru skozi Karavanke, in ne enostransko," so znova poudarili na ministrstvu.

Komentarjev 3
  • Tupamaros 06:17 05.avgust 2011.

    Vse skupaj je navadna demagofija in jalovo napenjanje mišic., saj v vikendih (istočasno) velja v sezoni tudi pri nas prepoved za tovornjake.

  • recesija 23:10 04.avgust 2011.

    Čez Karavanke na drugo stran (holala uri olari holala uri)

  • kmetek 19:01 04.avgust 2011.

    a bodo meni tudi kaj vrnili, ko manj obremenjujem ceste in okolje?!!!!

Sorodne novice