Slovenija
4992 ogledov

Mala občina za boj proti vladi najela Francija Matoza

Središče ob dravi traktor protest mariborinfo.com Protest v Središču ob Dravi.
Na Štajerskem se duhovi okoli vzpostavitve azilnega doma še zdaleč niso pomirili.

Občina Središče ob Dravi bo danes v skladu z napovedmi sprožila upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi azilnega doma, je za STA povedal Toni Jelovica. Za pripravo in vložitev potrebne dokumentacije so pooblastili odvetniško družbo Matoz. Kot je povedal Jelovica, pričakujejo zadržanje izvršitve sklepa vlade.

Župan je izrazil upanje, da bo upravno sodišče zadevo obravnavalo prednostno in preklicalo sklep vlade, da v občini Središče ob Dravi postavi azilni dom. V upravnem sporu bo občina predlagala, da upravno sodišče izda začasno odredbo, da se izvrševanje sklepa vlade o lokaciji azilnega doma začasno zadrži.

Proti tudi pri sosedih

Kot je še dejal župan, so danes z urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov dobili odgovor na dopis, v katerem so jim poslali sklepe redne seje občinskega sveta ter sklepe skupne izredne seje treh občinskih svetov, v katerih nasprotujejo odločitvi vlade. Poleg Središča od Dravi so namreč proti vzpostavitvi azilnega doma tudi v sosednjih občinah Ormož in Sveti Tomaž.

Urad je v odgovoru zgolj poudaril, da je azilni dom začasnega in prehodnega značaja ter da je Slovenija kot članica EU dolžna spoštovati zakonodajo s področja človekovih pravic, je povedal Jelovica.

Prebivalci Središča ob Dravi so zaradi nestrinjanja z vladno odločitvijo v četrtek znova protestno zaprli ceste v središču občine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • jakec42 17:07 29.marec 2024.

    Kakšni azilni domovo 2/3 prosilcev ni iz vojnih območij,zato jih kaznovat in nagnati nazaj,ni treba vse ubogat noroEU!

  • Ender3 14:31 29.marec 2024.

    Jasen dokaz, da za tem stoji sekta SDSa..Bilo kuda Janez je svuda.

  • 4krogci 14:20 29.marec 2024.

    no ko je na protestu proti prehodnemu azilnemu domu par modelov s traktorjem in za vrh vsega se "najamejo" Matoza....pol so vsi kljucni podatki kdo vse to organizira podani! Ampak ovce se se kr smesijo hahha in namesto v starem ...prikaži večtarem skladiscu met ljudi zaprte v ogradi, dokler ze azilni dom v LJ ne sprazne, da ga tja prebekslajo, jih je zgleda bolse furat po mestu, pa mal na policijo, pa v sosedno ostarijo na kosilo...pol pa za cez noc hja kr tle na ulici na klopci prespi sej zdej je poletje.haha

Sorodne novice