Slovenija
1500 ogledov

Borut Pahor na prvi šolski dan snemal selfije s fazani

Borut Pahor na Gimnaziji Antona Anškerca Urad predsednika repubilke
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na prvi šolski dan obiskal dijakinje in dijake na Gimnaziji Antona Aškerca v Ljubljani. "Pred vami so štiri čudovita leta. Izkoristite jih zase in za skupnost," je poudaril ob obisku.

Borut Pahor je obiskal Gimnazijo Antona Aškerca v Ljubljani, kjer je nagovoril dijakinje in dijake prvih letnikov- (t. i. fazane), ki so ta dan skupaj s približno 21.000 vrstniki začeli srednje izobraževanje. Vzel si je tudi čas za fotografiranje in snemanje selfijev. 

Predsednik republike je v nagovoru dijakinjam in dijakom poudaril pomen učenja in vzgoje ter spodbujanja socialnih vrlin in vrednot, ki bodo pomembne za njihovo življenje. Zaželel jim je, da se prepustijo radovednosti in se naučijo še več od tistega, kar potrebujejo za ocene, saj v šolo hodimo tudi zato, da se vzgajamo. "Prosim, v teh štirih letih ne pozabite iskati tisto, kar vas navdušuje, kar vas navdihuje in osrečuje. Če boste to našli, si boste zelo pomagali na poti v vaše odraslo življenje," je poudaril predsednik Pahor in izpostavil pomen vztrajnosti na poti v odličnost.

"Odkrivajte sami sebe. Poskušajte plavati s tokom, ampak ga poskušajte tudi oblikovati. Bodite odgovorni do sebe in do drugih, poskusite se pripraviti na čas, ki prihaja. Ta terja zrele, odrasle osebnosti," je še dejal in opomnil, da so danes prestopili prag institucije, ki jim bo pri tem pomagala. "Pred vami so štiri čudovita leta. Izkoristite jih zase in za skupnost. Ta štiri leta vas bodo pomembno oblikovala, vi pa boste s svojim znanjem in glavo oblikovali sami sebe in skupnost. Pri tem vam želim vse najboljše," je nagovor dijakinjam in dijakom zaključil predsednik republike.

Komentarjev 5
  • kapibara1 10:23 02.september 2022.

    Čaka nas pa še en šok, od tega "otožnega na marmornatih stopnicah", ko se bode zvedelo, kje je novo službo dobil !!

  • pravičnik77 18:43 01.september 2022.

    še malo, pa tega bedaka ne bo več po SLO medijih, čav čav MIŠKA

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:49 01.september 2022.

    Sindrom Petra Pana je hudič, sploh če za njim boleha predsednik države. Saj je lepo, če gre med ljudi in da je všečen ampak prvo mora biti učinkovit in svojo delo opravljati tudi, ko gre za manj prijetne zadeve. Ampak ...prikaži več to pa on ne, ne ne, Borutek bi samo afne guncal in všečke nabiral. Čas je da gre!!!