Slovenija
38 ogledov

Boštjan Kovačič mora državi povrniti škodo

Žurnal24 main
Nekdanji veleposlanik v Zagrebu mora državi povrniti škodo, ki jo je povzročil v rezidenci na Hrvaškem.

Nekdanji veleposlanik v Zagrebu in nekdanji novomeški župan Boštjan Kovačič mora državi vrniti 65.000 evrov za škodo, ki jo je povzročil v rezidenci v hrvaški prestolnici in ki jih je država že izplačala lastnici hiše. Ljubljansko okrožno sodišče je ugodilo regresnemu zahtevku državnega pravobranilstva, sodba pa še ni pravnomočna.

Lastnica vile je po poročanju Dela leta 2000 ugotovila, da naj bi Kovačič preuredil hišo brez njenega dovoljenja, z njo pa se je poravnala država in ji plačala 65 tisočakov odškodnine. A na zunanjem ministrstvu so menili, da Kovačič takrat ni imel soglasja ne za najem objekta ne za kakšne investicije, zato je državno pravobranilstvo vložilo omenjeni regresni zahtevek.

Boštjan Kovačič je za Delo povedal, da ob primopredaji ne naše zunanje ministrstvo ne lastnica objekta nista imela pripomb. Te so na plan prišle kasneje, ko je po njegovih trditvah lastnica ugotovila, da bi lahko na tak način kaj zaslužila, ministrstvu pa naj bi se zameril zaradi opozarjanj na številne nepravilnosti.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:08 29.april 2015.

    Edino pravilno, da plača.Pa še marsikateri drug veleposlanik bi moral.