Slovenija
51414 ogledov

Cena bencina utegne v torek prvič letos prebiti magično mejo

tankanje, bencin, gorivo Profimedia
V torek se bodo znova spremenile cene bencina in dizla.

Če vlada ne bo spremenila trošarin naj bi cena 95-oktanskega bencina v torek prvič letos prebila magično mejo 1,5 evra za liter, napovedujejo kolegi pri Mojih financah, kjer, tako pri dizlu kot pri bencinu na mediteranskih trgih zaznavajo eno višjih rasti cen v zadnjem obdobju. Če pri tem upoštevamo še gibanje evra, pričakujejo, da bo v torek liter dizla stal okoli 1,55 evra, torej za približno pet centov več kot zdaj (1,504 evra). To je še vedno manj kot pred letom dni, ko je bila cena višja še za 0,12 evra.

Pri Mojih Financah še ugotavljajo, da so v preteklih mesecih maloprodajne cene goriv opazno zavirale inflacijo (ne pa tudi jedrne inflacije, v katero se cene energentov ne vključujejo in jo ekonomisti podrobneje spremljajo pri analizi cenovnih pritiskov). S trenutnimi cenami bencina bo ta učinek pojenjal, zaključujejo.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 30
  • atamama 12:15 30.julij 2023.

    Zanimivi komentarji, gledajo samo ceno ne pa strukture cene. Kaj vse reveži plačujemo bogatašem? Poglejmo električni avto. Kdo od tistih s povprečno plačo si lahko privošči novega? Od kje se zbira denar za subvencije? Ali kot moj znanec ob pogledu ...prikaži več na razne gliserje zarobanti nad njih škrtosti ob tankanju.'če nimajo pet jurjev za tank naj raje doma ostanejo'' To pove vse o lastniku Tesle, ki ima manj kot 10k km obtem, da MGL570 naredi preko 100k letno. In kdo koga lupi, za koga delajo subvencije?

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:02 30.julij 2023.

    Kaj ste vsi razkurjen.Kdor se bo vozil bo plačal,revna raja pa naj ostane doma

  • Boschtjan Zupanchich 22:29 29.julij 2023.

    A bo res treba iti na Bioetanol ??? !!! ???