Slovenija
48 ogledov

Cene goriva ostajajo enake

hofer črpalka bencin tankanje Anže Petkovšek
Še prihodnjih 14 dni bomo plačevali enako ceno za pogonska goriva. Pri diskontarjih lahko prihranite do 2,5, čez mejo pa celo do deset evrov na eno točenje goriva.

Vlada je znižala trošarine, zato cene naftnih derivatov ostajajo enake. Cena 95-oktanskega bencina tako ostaja  1,549 evra za liter, 100-oktanskega bencina  1,562 evra na liter. Liter dizla pa bo še naprej stal 1,411 evra.

Če vlada ne bi znižala trošarin, bi se bencin in dizelsko gorivo približala rekordnim vrednostim, ko je bilo lani septembra treba za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteti 1,576 evra, za liter "dizla" pa 1,444 evra. Za 50-litrski rezervoar bencina bi tako bilo treba odšteti 78,80 evra.

Po bencin k sosedom

Če imate avtomobil z bencinskim motorjem in 50-litrski rezervoar, lahko pri točenju goriva pri sosedih že zdaj prihranite tudi deset evrov. Cene za liter 95-oktanskega bencina so samo 15 kilometrov čez mejo nižje tudi za 15 centov na liter.

Cena 95-oktanskega bencina v Sloveniji je trenutno 1,549 evra, v Avstriji pa lahko na nekaterih črpalkah rezervoar napolnite za 1,390 evra na liter.

... ali k diskontarjem

Bencin ponujajo tudi trgovci Mercator, Hofer in Tuš. "Naše cene goriva so vedno dva centa na liter nižje od obstoječe veljavne maloprodajne cene goriva, določene s strani države; tako bo tudi od jutri naprej," pravijo v FE-Trading, ki ima črpalke ob Hoferjevih trgovskih središčih. Ob sredah in sobotah imajo dodatno akcijo, ko so cene goriva nižje celo za pet centov na liter.

S točenjem goriva pri Hoferju lahko tako pri enem rezervoarju prihranite od enega do 2,50 evra.

Mercator ponuja popust v vrednosti pet centov na liter iztočenega goriva s kuponom, ki ga pridobite pri nakupu nad 20 evrov v izbranih Mercatorjevih trgovinah. Popust lahko trenutno koristite v Kranju, Ajdovščini, v Ljubljani (BTC), Velenju in Novem mestu.

Pri skupini Tuš pa članom Tuš Kluba omogočajo ugodnejši nakup goriva na bencinskih servisih Mol. "Popust na gorivo, ki si ga člani Tuš kluba pridobijo z nakupi v trgovinah in drogerijah Tuš, pa znaša do 5 centov na liter," so sporočili.

Predelava vozila

Čedalje več ljudi se odloča tudi za predelavo vozila na plin. Družba Butan plin bo jutri ponujala avtoplin po nespremenjeni ceni 0,789 evra na liter na Verovškovi ulici v Ljubljani ter po ceni 0,780 evra na črpalki v Izoli.

Kako lahko prihranite s tehniko, pojasnjujemo v  prispevku na naslednji povezavi.

Komentarjev 2
  • Energetik 13:05 18.februar 2013.

    Pred volitvami so zapisali, da bo cena goriva vedno nižja od cen pri naših sosedih, sedaj pa nas slilijo da bomo eure nosili spet v tujino!V Avstriji je še cenejši kot ste zapisali:Tankstelle ZechmeisterNr. 2348282 ...prikaži več LoipersdorfSuper: 1,368 €/l (12:50, heute)

  • roksina46 12:04 18.februar 2013.

    Pa se bo spt podražil bencin, dizel OJOJ, spt nas država molze!!! Ampak imam seveda rešitev, tisti, ki želi prišparati na gorivu od 10% do 15% naj si pogleda moj video http://roksincek.mysyntek.com/ in me kontaktira ;) Se splača je 100% testirano =)