Slovenija
297 ogledov

Cerar: „Zgodba s Tajanijem je zaključena“

Antonio Tajani
Tajani je med drugim dejal, "naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija".

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je v pismu, ki mi ga je poslal, oblikoval opravičilo za besede, izrečene v Bazovici, kot smo ga pričakovali, zgodba je s tem zaključena, je danes na novinarski konferenci po seji vlade v Ljubljani dejal zunanji minister Miro Cerar.

Cerar je od Tajanija v sredo dobil pismo, v katerem se je predsednik Evropskega parlamenta njemu in slovenskemu narodu opravičil za svoje besede na nedeljski slovesnosti ob dnevu spomina na žrtve fojb v Bazovici, ko je med drugim dejal, "naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija".

Tajani se je opravičil

"Iskreno se opravičujem, tako vam kot slovenskemu narodu, če so moje besede utegnile užaliti čustva vaših sodržavljanov," je Tajani zapisal v pismu, ki je bilo danes tudi javno objavljeno.

Antonio Tajani Svet Tajani: "Želel sem izpostaviti mir" Antonio Tajani Slovenija Tajani se kesa, to je danes napisal v novem pismu

Po Cerarjevih besedah je zgodba s tem zaključena, je pa zdaj predvsem pomembno, da se v prihodnje kaj takšnega ne ponovi, ne s strani Tajanija, ne s strani koga drugega, sicer bo morala Slovenija "odreagirati še bistveno bolj odločno".

Cerar je predsedniku Evropskega parlamenta zaradi njegovih izjav v Bazovici pisal v torek, po njegovem ponedeljkovemu opravičilu na seji Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Kot je minister pojasnil v pismu, tedaj ni bilo izrečeno vse, kar pričakuje sam in tudi Slovenija.

Igor Šoltes Obračun Slovenija Mussolinijeva vnukinja Igorju Šoltesu: "Va fan culo*!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.