Slovenija
14 ogledov

Ceste po večini očiščene

sneg, sneženje v Kamniku
1/24
Bralka
V dopoldanskih urah je močno sneženje povzročalo kar nekaj nevšečnosti v prometu. Sneženje je do večera večinoma ponehalo, obeta se nekaj suhih dni.

Na Gorenjskem v Gornjesavski dolini je v jutranjih urah zapadlo do 15 centimetrov snega, na Koroškem od šest do sedem centimetrov.

Snežna odeja bo po besedah dežurnega prognostika Janeza Markovška po večini države dosegla deset centimetrov, ponekod nekaj centimetrov več. "Popoldne bodo padavine slabele, zvečer pa ponehale. V naslednjih dneh, od četrtka do sobote, bo po večini suho vreme. Sredi drugega tedna, v torek ali sredo, pa lahko pričakujemo novo pošiljko snega,“ je še povedal Markovšek.

Temperature bodo od –2 do 2, na Primorskem, kjer bo popoldne zapihala šibka burja, od 5 do 9 stopinj Celzija.

Avtobus obstal na klancu, zdrsi tovornih vozil

Po podatkih Prometno-informacijskem centru za državne ceste so ceste po vsej državi očiščene.

Močno sneženje je v dopoldanskih urah na nekaterih predelih povzročalo težave v prometu. Kot nam je sporočila bralka, je v jutranjih urah v Črnučah na postajališču Sava avtobus ljubljanskega mestnega prometa zaradi snega obstal na klancu. Nastal je prometni zamašek, saj vozila ne morejo mimo, ne naprej ne nazaj.

Zaradi zdrsa tovornega vozila je bila zaprta polovica štajerske avtoceste pred priključkom Celje vzhod v smeri Ljubljane ter močno oviran promet na cesti Šmartno–Radohova vas pri Bogenšperku. Po vsej državi je potekalo izločanje tovornih vozil, ki pa je že ukinjeno. Zaradi ukinjenega izločanja tovornih vozil na primorski avtocesti ponekod prihaja do zastojev.

Pluženje in posipavanje po besedah Andreja Severja, vodje tehnične službe pri Darsu, poteka po načrtih, največ snega je zapadlo v Mariboru in okolici. "V začetku je bilo malo težav, ker je bila na cesti sodra, vse skupine so na delu in plužijo," je še povedal.

Brez zimske opreme ne gre

"Glede na vremensko napoved se bodo vozne razmere na slovenskih cestah poslabšale. Na cesto se ne odpravite brez ustrezne zimske opreme, vozniki pa naj pričakujejo, da bodo za svojo pot potrebovali več časa. Promet bodo upočasnjevale tudi plužne in posipne skupine," opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Sneg je na slovenskih cestah povzročil že več nesreč. Več o stanju na cestah si preberite na tej povezavi.


Koliko centimetrov snega pa je zapadlo pri vas? Pošljite nam fotografije.

Komentarjev 3
  • graff 07:42 07.februar 2013.

    Na gorenjskem v zgornji savski olini od Martuljka do Rateč je padlo od 25 do 30 cm snega. Ne vem od kod vam podatki o 15 cm.

  • KOJAK 11:22 06.februar 2013.

    Ga je že skoraj 10cm... če bi bil pa pismen, bi pa vzel fotoaparat poslikal svoj kraj in poslal sliko... če malo dobro pogledaš bo opazil obrazec pod novico JAZ POROČAM!

  • crvit 10:17 06.februar 2013.

    Na sliki sneg v prestolnici da crkneš od smeha tista dva centimetra ali pa še to ne dejte ali je samo Ljubljana Slovenija drugje je precej več snega kot v tej majerlandiji.