Slovenija > Črna kronika
55866 ogledov

Danija zabodel od zadaj, rekel je še nekaj besed in umrl

Dani Blagojevič D. M.
V baru blizu Mosta na Soči je 56-letni David Š. sinoči usodno zabodel 25-letnega Danija B.

Nad vhodom v lokal tik ob železniški postaji Most na Soči v zaselku Postaja z velikimi črkami piše Bar-P17 in pod njim z manjšimi Varna hiša. Od sinoči je spodnji napis najmanj ironičen, saj je Varna hiša postala prizorišče grozljive smrti mladeniča, po naših podatkih Danija B. iz vasi Dolje.

Dani Blagojevič2 | Avtor: D. M. D. M.
Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da se je v lokalu sprlo več gostov, pri čemer je 56-letni državljan Slovenije, po naših informacijah David Š., z ostrim predmetom usodno poškodoval 25-letnega državljana Slovenije, torej Danija, lažje ranjena je bila še ena oseba.

Kaj naredimo red?!

Kaj natančno se je dogajalo, nam danes v Baru-P17 ni uspelo izvedeti, ker je bil zaprt, njegova upraviteljica pa v telefonskem pogovoru ni hotela dajati izjav. Toda, kot smo razbrali iz pogovora z domačini, ni izbruhnil kakšen hujši množični prepir. Dani naj bi bil že v lokalu, ko naj bi vstopil David in na vratih vzkliknil: "Kaj naredimo red?!"

Dani naj bi ga zavrnil, "bejž ven", in mu obrnil hrbet. Zatem naj bi ga David od zadaj zabodel z nožem. "Rekel je še nekaj besed in umrl," nam je povedal sogovornik. Drugi pa, da bi se Dani zagotovo branil, če bi bil napaden od spredaj: "Bil je velik in močan kot bik."

Dani Blagojevič3 | Avtor: D. M. D. M.

Policisti naj mu ne bi nič mogli

Zakaj naj bi Dani odslovil Davida, je postalo jasno iz pogovorov s tukajšnjimi prebivalci. Prav vsi po vrsti so Davida označili za, milo rečeno, nadlogo. V življenju naj ne bi prida delal, omenjali so tudi alkohol in drogo, prebival naj bi "malo tukaj in malo tam". "Bil je nevaren človek, ki je pogosto delal probleme, enkrat je tudi zakuril policijsko marico. Pretepal se ni več, ker je zdaj že bolj švoh," smo izvedeli in tudi, da za svoja dejanja ni nosil posledic.

"Policista sem vprašal, zakaj ga ne zrihtajo, morda pošljejo na psihiatrijo. Odgovoril je, da mu nič ne morejo, ker ga ščiti sociala. Verjetno se je tega zavedal in nadaljeval s svojim početjem," nam je pripovedoval možakar srednjih let.

O Daniju le lepe besede

"Ja, policaji imajo akcije proti alkoholu in mobilnim telefonom, proti takim pa ne," se je pridušal še en domačin. "Zdaj bo sedel, ampak je žal prekasno," je dodal njegov kolega. "Za take bi bilo fajn spet odpreti Goli otok."

O Daniju smo, nasprotno, slišali samo lepe besede: "Priden poba iz delovne in poštene družine je bil. Tako kot oče in brat se je zaposlil na železnici, bil je progovni delavec."

Njemu v spomin na železniški postaji visi črna zastava, le nekaj metrov od kraja, kjer je včeraj tragično umrl.