Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Izolirani lahko odšli domov

Intervencija na Povšetovi ulici GBL
Potegavščina, vredna do enega leta zaporne kazni. Prah v pisemski pošiljki, naslovljeni na župana Lenarta Janeza Krambergerja, ni bil nevaren.

Dopoldan so na občini Lenart v slovenskih Goricah prejeli sumljivo pisemsko pošiljko, iz katere se je vsul neznan beli prah. Evakuirali so 25 oseb, štiri osebe (tri uslužbence in policista), ki so prišle v stik z neznanim prahom, pa so takoj izolirali v prostorih občine.

Strokovnjaki Inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani so sumljivo pošiljko in prah prevzeli ter v laboratoriju v Ljubljani analizirali. "Ugotovili so, da snov ni nevarna, zato so ljudje, ki so bili v izolaciji lahko zapustili izolacijsko sobo. Ves čas je bila tem osebam nudena oskrba. Točno kakšna snov je bila v pisemski ovojnici bodo pokazale dodatne analize, ki lahko trajajo tudi nekaj dni," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti nadaljujejo s preiskovanjem kaznivega dejanja grožnje, ta kar je zagrožena denarna kazen ali do enega leta zaporne kazni.

Kljukast križ na čelu

Župan Lenarta Janez Kramberger je za STA pojasnil, da je bila pošiljka naslovljena nanj, ali je dogodek povezan z nedeljskim drugim krogom volitev pa ni želel ugibati, saj ne želi nikogar kriviti. "Je pa neprijetno. Na sliki v kuverti je na mojem čelu izrisan kljukasti križ in izžgane oči, tako da nekaj že mora biti povezano s tem," je dejal Kramberger.

V drugem krogu lokalnih volitev se bosta za županski stolček v Lenartu sicer pomerila dosedanji župan Kramberger in nekdanji poslanec DL Ivan Vogrin, ki je bil pred časom sicer pogojno obsojen na enoletno zaporno kazen.

Komentarjev 1
  • micika 21:14 16.oktober 2014.

    nekdo jih je pošteno nate....