Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Na rolerjih v Slovenijo; v supergah tisoči €

Rolerji Shutterstock
Hrvaški mejni policisti so prijeli Turka, ki je poskušal mimo mejnega prehoda vstopiti v Slovenijo – na rolerjih, srbski cariniki pa so ujeli prav tako turškega državljana, ki je v supergah skrival 29 tisoč evrov.

V soboto zvečer okoli 21. ure je ob mejnem prehodu Dubrava Križovljanska - Zavrč hrvaška policija prijela 33-letnega turškega državljana, ki se je peljal na rolerjih po cesti, ki leži neposredno ob hrvaško-slovenski meji, in poskusil vstopiti v Slovenijo na prepovedan način, mimo mejnega prihoda. Sodnik za prekrške v Varaždinu mu je izrekel denarno kazen.

V supergah tihotapil tisoče evrov

Cariniki na mejnem prehodu Horgoš so preprečili poskus tihotapljenja 29 tisoč evrov, skritih v supergah turškega državljana, je sporočila srbska carinska uprava.

Petstoevrske bankovce so našli pod vložkih superg pri enem od trojice, ki so potovali z džipom Grand Cherokee s poljskimi registrskimi tablicami in v državo poskušali vstopiti skozi kontrolni prehod, namenjena potnikom, ki nimajo ničesar za prijaviti, ko pa jih je carinik ustavil, so mu dejali, da imajo pri sebi po 10 tisoč evrov, kolikor je dovoljeno prinesti brez prijavjlanja.

Proti Turku je sprožen postopek, denar pa so pristojni organi do konca postopka zadržali. začasno prekiniti do zaključka tega postopka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.