Slovenija > Črna kronika
4560 ogledov

Narkomanka puščala igle pred sinčkom s posebnimi potrebami

Odvisnica Profimedia
Celjanko so aretirali zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, njenega otroka je prevzel center za socialno delo.

S štajerskega konca prihaja grozljiva zgodba. Sedeminštiridesetletna narkomanka je bivala v neogrevanem in zanemarjenem stanovanju, skratka, nevzdržnih življenjskih razmerah za njenega otroka, ki ima povrh še posebne potrebe, in si očitno kar pred njim vbrizgavala drogo. To je mogoče sklepati iz poročila celjske policijske uprave: "Pri hišni preiskavi smo zasegli manjšo količino prepovedanih drog. V stanovanju smo našli tudi več uporabljenih igel za vbrizgavanje prepovedanih drog, ki so bile na dosegu otroka, in bi se lahko z njimi poškodoval."

Zanemarjen tudi kuža

Policisti so našli tudi pasjega mladička, ki prav tako ni bil negovan in tudi ni imel ustreznih listin. Otroka, po naših neuradnih podatkih gre za fanta, je začasno odvzel in v varno okolje namestil celjski center za socialno delo, psička pa sta v karanteno odpeljala uslužbenca republiške uprave za hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

"Osumljeno  47-letnico bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog  ter zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Zoper njo bomo uvedli tudi  prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o zaščiti živali," je še pojasnila Milena Trbulin s PU Celje.

Celjanka naj bi se preživljala na različne načine, po naših podatkih je tudi, vsaj v preteklosti, preprodajala drogo. 

Komentarjev 2
  • Avatar Zala
    Zala 16:33 06.februar 2024.

    Izmečku bi morali za vedno vzeti otroka. In jo poslati na prisilno delo.

  • Avatar NickMason
    NickMason 15:42 06.februar 2024.

    Ko si mlad vse zdržiš,ni da ni,se počutiš kot bog,ne delaš nikjer se znajdeš ,kaj mi pa morejo ampak vedno prav vedno pride starost in mladost izgine ,pol pa joj ,teh in podobnih je vsepovsod in to je težko razumeti,če ...prikaži več takega zapreš narediš njemu uslugo in ostali okolici,še najcenejše je.