Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Nasilje med celjskimi dijaki

Nasilje Profimedias Fotografija je simbolična.
Celjski policisti so v torek priprli tri državljane Kosova, stare 17, 18 in 19 let, včeraj je sledilo priprtje še enega 19-letnika. Osumljeni so nasilništva.

"Celjski  policisti  so že v lanskem letu obravnavali več primerov nasilnega obnašanja  ter  kršitev javnega reda in miru dijakov celjskih srednjih šol. Pri sedmih  so  lani opravili hišne preiskave in osumljene ovadili. Med lanskoletnimi  osumljenci  so  bili tudi trije, ki so jim policisti v  temtednu odvzeli prostost," o primeru pove Milena Trbulin s celjske policijske uprave. 

Več napadov na dijake

Trojica osumljenih, dva devetnajstletnika in sedemnajstletnik,  so 9. marca v sodelovanju z za zdaj še neznanimi storilci na Aškerčevi ulici v Celju   napadli   dijaka  ene  od  celjskih  srednjih  šol  in  ga  lažje poškodovali.  Dijaku je uspelo pobegniti proti Železniški postaji.

Dan  kasneje  je  18-letni  osumljenec v sodelovanju z za zdaj še neznanimi sostorilci na  Aškerčevi ulici v Celju  napadel drugega dijaka, ki mu je prav tako uspelo pobegniti.

Do nasilja bi gotovo prišlo tudi v petek, a so ga policisti na podlagi zbranih obvestil uspeli preprečiti. "Skupina   približno  dvajsetih  fantov, opremljenih   z  bejzbol  palicami,  se je zbrala v bližini ene od celjskih srednjih  šol, kjer so nameravali obračunati z enim od dijakov. Kot rečeno, policisti so dejanje in hujše posledice uspeli preprečiti," pravi Trbulinova. 

Nasilje traja dlje časa

Celjski policisti  so z zbiranjem obvestil ugotovili, da osumljeni v sodelovanju z več  za  zdaj  še  neznanimi storilci že dlje časa ustrahujejo vrstnike in jih spravljajo v podrejen položaj, tako da se ti počutijo ogrožene.

"Osumljeni so tudi del skupine, ki je na družabnih omrežjih že v preteklosti objavljala   fotografije,   na  katerih   so  spodbujali  sovraštvo  oziroma nestrpnost do drugih narodnosti," potrjuje PU Celje.

Prijete štiri fante so danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim  je  odredil  sodno  pridržanje. Policisti s preiskavo in ugotavljanjem  identitete  ostalih,  za  zdaj  še neznanih storilcev, ki so sodelovali v skupini, nadaljujejo.

"Celjski policisti bodo tudi v prihodnje zelo  pozorni na  morebitne primere nasilja med vrstniki in bodo striktno ukrepali zoper  vse kršitelje," še opozarja Trbulinova.

Komentarjev 15
  • matermila 07:29 19.marec 2016.

    Kaj je Dragec,se čutiš ogroženega.Če ti kaj ne paše lahko tudi ti z njimi potuješ v ljubljeno domovino Kosova.

  • dragec 19:46 18.marec 2016.

    Res, ne razumem te desne komunjare , sovražijo kosovare, obožujejo svojega velikega vodjo Jasho Jašarija, ki ima njihove korenine

  • Tupamaros 07:51 18.marec 2016.

    Tako je. Zelo poostriti zakonodajo u pridobivanju in metju dovoljenja za bivanje. Za katere primere kriminala naj bi bila takojšnja deportacija in časovna prepoved vstopa v državo.