Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Našli so jo reševalni psi

Iskanje pogrešane osebe
1/2
Arhiv EPRS
Brez reševalne akcije verjetno ne bi preživela.

Včeraj zvečer ob 21.45 so v Naklem začeli iskalno akcijo za pogrešano starejšo osebo. Ob 00.30 so jo v gozdu v bližini avtoceste našli člani enote reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije. "Ko se tako srečno konča, pozabimo na vse napore, ure, ki jih porabimo za to, da lahko uspešno iščemo," je povedal Darko Turk, vodja regijske enote vodnikov reševalnih psov pri KZS, ki je včeraj našla pogrešano osebo.

"V večini primerov najdemo mrtve osebe. Tokrat smo našli starejšo gospo, ki je bila sicer prezebla, a živa in zdrava," je povedal Mare Bručan, ki je sodeloval pri iskanju. "Ni se mogla premikati, brez akcije verjetno ne bi preživela," je dodal.

V Sloveniji letno izvedejo okoli 30 do 50 reševalnih akcij iskanja pogrešanih oseb s psi. Samo na Gorenjskem je takih akcij po besedah Darka Turka med 15 in 20.

V včerajšnjem reševanju so poleg vodnikov psov sodelovali tudi gasilci, policisti in helikopter LPE iz Brnika, najdeno osebo pa so prevzeli reševalci NMP Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.