Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Navijač eno leto ne sme na tekmo

nogometna tekma, Maribom, Olimpija Nino Verdnik
Na nogometni tekmi med Mariborom in Olimpijo policija ni imela veliko dela, je pa oglobila in opozorila tri razgrete navijače.

Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljansko Olimpijo z 2:1 in si že zagotovili 11. naslov državnega prvaka. Tekmo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru si je ogledalo okoli 9.000 gledalcev, od tega okoli 1.100 pripadnikov navijaške skupine Viole in okoli 150 navijačev NK Olimpije. Nogometno tekmo so varovali mariborski policisti.

Navijač eno leto ne sme na nogometne tekme

Ljubljanskemu navijaču, ki je med tekmo, na severni tribuni prižgal baklo, so policisti izdali plačilni nalog. Navijač je v preteklosti na stadionu Ljudski vrt že kršil javni red, zaradi česar obstaja nevarnost, da bo tudi v bodoče nadaljeval s kršitvami ob nogometnih tekmah. Zato so mu policisti takoj izrekli ustno odredbo o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah, in mu kasneje izdali še pisno odredbo o izrečenem ukrepu. Kršitelj eno leto ne bo smel obiskati nogometnih tekem, lahko pa obiskuje druge športne prireditve.

Mladoletniku zasegli pirotehniko, gostujočemu navijaču izdali položnico

Pred tekmo so policisti mladoletnemu ljubljanskemu navijaču ob vstopu na stadion zasegli pirotehnično sredstvo, ki ga je želel prinesti na športno prireditev, kar pa je prepovedano. Ker je kršitelj mladoleten, bodo policisti zoper njega na pristojno Okrajno sodišče podali obdolžilni predlog.

Po tekmi so policisti še enemu gostujočemu navijaču izdali plačilni nalog, ker med spremljanjem od stadiona do železniške postaje Maribor ni upošteval navodil in ukazov policistov.

Drugih ukrepov zoper obiskovalce športne prireditve policisti niso izvedli in nikogar niso pridržali.

Komentarjev 1
  • smito23 08:44 12.maj 2013.

    Zakaj samo eno leto? Zakaj samo prepoved na nogomet? A na Eurobasket bo pa lahko šel zganjat huliganijo?Treba je uvesti popolni nadzor na športnih prireditvah (identificiranje z osebno izkaznico), huliganom pa na podlagi identifikacije, če so v preteklosti ...prikaži več storili pravnomočno ugotovljeni hujši prekršek kršenja javnega reda in miru, povzročitve splošne nevarnosti, telesnih ali duševnih bolečin ter podobnih kaznivih dejanj povzročanja materialne škode, DOSMRTNO PREPOVEDATI VSTOP NA ŠPORTNE PRIREDITVE!Pa naj se športni parki malo izpraznijo in naj se naredi prostor za mlade družine. Naj se namesto piva in hitre prehrane naredi prostor za sladoled, sladkorno peno za klovna namesto nagih babnic med polčasom.S huligani ni profita, družine bodo več prinesle.Huligane je treba fokusirati v delo, ne pa na nogometna igrišča!