Slovenija > Črna kronika
202312 ogledov

Tragično: Žena zabodla nekdanjega novinarja Pop TV naravnost v srce

Nož Profimedia
Zoper Ireno Tihec je bila vložena obtožnica zaradi uboja športnega novinarja Aleša Tihca.

V družinski hiši v Brunšviku na Dravskem polju se je 15. aprila 2022 zgodila družinska tragedija, v kateri je umrl 48-letni športni novinar Aleš Tihec, ki je dolgo je delal na Pop TV, bil prvi urednik Sportkluba Slovenija, nazadnje pa bil zaposlen na marketingu TV Arena.

Zakonca, starša dveh mladoletnih otrok, naj bi se že v preteklosti večkrat prepirala, na usodni dan pa naj bi Aleša razburilo sporočilo, ki ga je Ireni Tihec na telefon poslal sodelavec. Besede so prerasle v fizični obračun, Tihčeva naj bi zgrabila kuhinjski nož in soproga zabodla v srce. Izkrvavel je zaradi enega samega vboda.

Trdi, da se je le branila

Irena je na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom razlagala, da je bila že nekajkrat žrtev Aleševega nasilja in se je tudi tokrat samo branila. Zoper njo je bil odrejen pripor, a jo je po njeni pritožbi izvenrazpravni senat mariborskega okrožnega sodišča izpustil na prostost.

Slabi dve leti po zločinu je mariborska tožilka Mateja Artenjak po poročanju Večera vložila obtožnico proti Ireni Tihec zaradi uboja, zoper katero bo obramba verjetno ugovarjala. Tihčeva je, kot rečeno, ves čas trdila, da se je le branila.

Komentarjev 7
  • pravičnik77 20:25 31.januar 2024.

    tipično slovensko, moški nasilnik, pa tud ko je ubit, je to zato, ker je bil - nasilnik... in seveda... a se še nihče vprašal, zakaj ni bila v vsej zgodovini v SLO nobena ženska obsojena za nasilje nad moškim... statistično ...prikaži več je to nemogoče, vprašanje pa je, kako to (ne)pristransko obravnavajo odgovorni državni organa.

  • Pierre 17:11 31.januar 2024.

    Aha znani novinar POP TV, sicer NE BI objavili!!!

  • Avatar NickMason
    NickMason 12:48 31.januar 2024.

    Novinar je zavajal in lagal,kot ponavadi,pa ga je......