Slovenija > Črna kronika
7032 ogledov

Novo mesto: na novo leto na avte poleg dežja deževali še naboji

naboji Reševalni pas/Twitter
Zaradi padajočih izstrelkov poškodovanih več vozil, so potrdili policisti.

Na družabnih omrežjih je več posameznikov objavilo fotografije in videe poškodb, ki so na novoletno noč v Novem mestu nastali na avtomobilih in drugem premoženju kot posledica strelnega orožja. Gre za območje Bršljina. "Ima še kdo kakšno dodatno luknjo v avtu?", sprašuje eden od uporabnikov, ki je delil fotografijo poškodb na avtu.

Glede na okoliščine je mogoče sklepati, da je šlo za naboje, ki so padali na tla, potem ko so bili v zrak izstreljeni v času praznovanja prehoda v novo leto. 

"Policisti policijske postaje Novo mesto so bili v zadnjih dneh obveščeni o poškodbah treh vozil na širšem območju Bršljina," so za Žurnal24 potrdili na policijski upravi Novo mesto. 

Kot dodajajo, so v vseh primerih opravili oglede poškodovanih vozil in takoj pričeli izvajati aktivnosti za razjasnitev okoliščin. "Prve ugotovitve kažejo, da so poškodbe nastale zaradi izstrelkov iz orožja, poškodovan ni bil nihče, nastala pa je premoženjska škoda na vozilih."

Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti. Kazenski zakonik za takšna dejanja predvideva zaporno kazen.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 15
  • Idioti 16:59 04.januar 2024.

    Sedaj imate lepe dokaze , da pospravite v arest pol oboroženih ciganov , kajti na vseh kroglah so DNK sledi . Njihove DNK imate pa že siguren v evidenci .

  • Avatar Leon
    Leon 14:34 04.januar 2024.

    Republika Dolejnska ...kdo je kriv za privilegije romske skupnosti ? Spomnim se pokojnega predsednika Drnovška pri posredovanju krajanov zoper Rome v Ambrusu . Kdo bo presekal ta vozelj ? Nestrpnost do Romov narašča in lahko padejo žrtve . Ali policija ...prikaži veča ni opravila svojega nadzora ? Kaj pa zakonodaja ? Vprašajmo sodnike in tožilce ali stavkajo tudi zaradi neustrezne zakonodaje ?

  • munja 11:35 04.januar 2024.

    Zakaj ciganom ne poberejo orožja???