Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Policija prijela tri moške

Rop pošte Barbara Milavec
Po ropu hranilnice v Škofji Loki policija prijela tri osumljence. Grozi jim od enega do petnajstih let zapora.

Gorenjski kriminalisti so raziskali rop Hranilnice Lon v Škofji Loki konec novembra. Dejanja so osumljeni 22-letni moški iz Trbovelj, 19-letni moški iz Kranja in 19-letni moški iz Škofje Loke.

Kriminalisti so ugotovili, da so omenjeni osumljenci zamaskirani in oboroženi z dvema pištolama tik pred zaprtjem vstopili v hranilnico ter od uslužbencev zahtevali denar. Ko so dobili zahtevani denar, približno 20 tisoč evrov, so peš odšli proti šolskemu centru Poden ter nato sedli v osebni avtomobil seat cordoba in se odpeljali proti Železnikom.

Policija je opravila več hišnih preiskav na domovih osumljencev ter natančno pregledala smer bežanja, kjer so policisti našli tudi imitacijo pištole, ki so jo roparji uporabljali.

Vsi trije osumljenci so bili privedeni k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zoper 22- in  19-letna osumljenca odredila pripor, zoper 19-letnika iz Škofje Loke pa hišni pripor.

Za kaznivo dejanje ropa je predvidena zaporna kazen od enega do petnajstih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.