Slovenija > Črna kronika
109 ogledov

"Pubci naj bi se vrnili v nedeljo"

pogrešani mladoletniki PU Celje
"Fajn bi blo če je to res, ampak ne vem, od kje piscu ta informacija," na zapis na enem od slovenskih forumov, da naj bi se izginula trojica najstnikov jutri že vrnila domov, pravi ena od mater. Kaj v resnici vé B.?

Starše pogrešanih mladoletnikov Naceta Camleka, Žana Britovška Kamnika in Matica Kašnika še vedno skrbi, kje se nahajajo njihovi sinovi, ki so že v ponedeljek odšli v neznano, hkrati pa v javnost curljajo vedno nova ugibanja in namigi o ozadju izginutja.

Na enem od spletnih portalov se je tako danes popoldan pojavila informacija, da naj bi se "pubci" vrnili domov jutri. "Do nedelje naj bi imeli dopust, so pa nekje na slovenski obali," je zapisal avtor, čigar mama naj bi se pogovarjala z eno od mam izginulih.

Matic Kašnik | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
A nam je Maticeva mati Lidija Kašnik zatrdila, da danes ni dobila nobene sveže informacije in da ji niti policija niti katera od preostalih dveh mater od včeraj ni povedala nič novega.

Intenzivno jih iščejo v primorju

Tudi danes se po forumih in spletnih omrežjih nadaljujejo razprave, ali so fantje, sicer vsi dijaki Šolskega centra Velenje, šli zgolj na pustolovski izlet, ali pa so imeli bolj konkreten cilj oziroma motiv za pobeg iz domačega okolja. Kašnikova je za Žurnal24 sicer včeraj dejala, da je v četrtek družina pomoč iskala pri priznanem zdravilcu, ki je ugotovil, da so fantje živi in zdravi in se nahajajo med Umagom in Porečom. To se je skladalo s podatki policije, da so signal mobilnika enega od njih za kratek čas zaznali na Obali.

Kašnikova je sicer izrazila prepričanje, da fantom pomaga nekdo četrti, saj da sami niso bili zmožni prestopiti meje, če so res na Hrvaškem.

Kaj v resnici vé B.?

Ali bi lahko pomagal B. (polno ime znano Žurnalu24), Kašnikova ne more reči, saj ne pozna ne njega ne njegove družine, ne izključuje pa, da ga pozna njen sin Matic.

Prav B. bi bil namreč lahko po mnenju nekaterih seznanjen z načrti trojice, saj je v nedeljo zgodaj zjutraj "všečkal" zapis Naceta Camleka, ki je na Facebooku zapisal "jutr mama tajno operacijo (jutri imava tajno operacijo)".

Nace Camlek | Avtor: Facebook Facebook
Dodatnega olja na ogenj je B. prilil s tem, ko je na različne zaskrbljene komentarje na spletni razpravi o izginotju Naceta dodal znak za širok nasmeh. Kasneje je sicer po pisanju Slo-kronike dodal zapis: "Dej, če se zajebavam. Kaj vam ni jasno? Itak sva kolega. Bog ne daj, da se kaj zgodi."

A pojavile so se trditve, da je v ponedeljek, na dan izginotja trojice, v svoji šoli manjkal tudi B., čigar oče je bil pred leti vpleten v medijsko zelo odmeven sodni proces in se je tudi sam nekaj časa izogibal slovenskim preiskovalcem z bivanjem na Hrvaškem.

Opomba uredništva: ker gre za mladoletne osebe, smo možnost komentiranja izklopili.